Haberler

Mersin'de Yerel Yönetimler

Mersin'in Alt Birim Toroslar Belediyesi Bünyesinde Faaliyet Gösteren Mesleki Teknik Eğitim Kursları Merkezi ile Halk Eğitim Müdürlüğü Tarafından Birlikte Yürütülen Ahşap Boyama Kursları Sergisi Açıldı.

Mersin'in alt birim Toroslar Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren Mesleki Teknik Eğitim Kursları Merkezi ile Halk Eğitim Müdürlüğü tarafından birlikte yürütülen Ahşap Boyama Kursları sergisi açıldı.

2 ay devam eden ve 20 kişinin katıldığı kursun sona ermesinin ardından Toroslar Belediyesi Kültür Sanat Kaldırımı'nda "Anneler Günü Ahşap Boyama Kursu Kermesi" düzenlendi.

Kursiyerlerin hazırladıkları ürünlerin sergilendiği kermesin açılışına Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Ayvagediği Belediye Başkanı Ergün Özdemir, Mersin Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Özsoy, mahalle muhtarları ve belediye personeli katıldı.

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, amaçlarının Toroslar bölgesinde yaşayan bayanların el becerilerini eğitimle bütünleştirerek üretime dayalı ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Ülke ekonomisinin kurtuluşunun üretimden geçtiğini ifade eden Tuna, "Herkes kendi branşında bir şeyler üretecek ki, ülke ekonomisine katkı sağlayacak. Hedefine varan bu kurs merkezimizde üretilen ürünleri kültür-sanat kaldırımında sergileyerek hem halkımızın beğenisine sunuyor, hem de kursiyerlerimizin ev ekonomisine katkı sunmalarını sağlıyoruz" dedi.

Kurs öğretmeni Hafize Akman ise, kursiyerlerin el emeği ile ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını sağlamak amacıyla özverili bir şekilde çalıştıklarını ifade ederek, kendilerine destek veren Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna'ya teşekkür etti.

Konuşmaların ardından kurdele kesilmesi ile birlikte "Anneler Günü Ahşap Boyama Kursu Kermesi" vatandaşların beğenisine sunuldu.

(ÖT-MT-Y)

04.05.2007 18:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title