Haberler

Mersin'de Yerel Yönetimler

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 13 Yılda Gerçekleştirdikleri Hizmetlerle Kenti Türkiye'de Örnek Belediye Yaptıklarını Söyledi.

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 13 yılda gerçekleştirdikleri hizmetlerle kenti Türkiye'de örnek belediye yaptıklarını söyledi.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz'ın, hizmetteki 13. yılı nedeniyle Belediye Nikah Salonu'nda verdiği kokteyle, bazı belediye başkanları, oda ve dernek başkanları ile mahalle muhtarları, daire müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Sinevizyon gösterimiyle birlikte konuşmasına başlayan Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, 1994 yılından önce sokaklarında fosseptik akan Tarsus'u, modern bir kent yaptıklarını ifade etti. Göreve geldiklerinde, işe kentin alt yapı sorununu çözerek başladıklarını kaydeden Kocamaz, yaptıkları kanalizasyon şebekesinin uzun yıllar Tarsuslular'a hizmet vereceğini vurguladı. Kocamaz, "Tek bir cümle ile ifade etmek gerekirse, 1994 öncesi Tarsus ile bugünkü Tarsus'un sadece Allah'ı ve ismi bir. Onun için diyorum ki, 13 yılda Tarsus'ta değişmeyen ne kaldı ki. Evet, insanın kendisini ve ekibiyle birlikte yaptıklarını anlatması kadar zor birşey yok. Ancak, burada bir muhasebe yapılacaksa ve halkımıza hesap verilecekse, bazı şeyleri de ifadelendirmek gerekir. Bugün Allah'ıma binlerce şükürler olsun, adından sitayişle bahsedilen, itibarlı, hizmetlere doymayan, ödüllere doymayan, kendine güveni gelmiş ve 'Tarsusluyum' demekten onur duyan bir halk ve onun 3 dönem güvenine mazhar olmuş bir şeffaf belediye. Yokluktan, sıkıntılardan, itibarsızlıktan bugünlere nasıl gelindi? Sosyal, kültürel, fiziksel değişimi, gelişimi nasıl yakaladı. Sağlıklı, güvenli ve her yönüyle çağdaş kent görünümüne nasıl kavuştu? Yerel yönetim şaibelerden, dedikodulardan nasıl kurtuldu? Evet, birşey değişti. Her şey değişti. Hak geldi, adalet geldi, şeffaflık geldi. Beytul mal olarak görülen belediye kaynaklarını kullanmanın bir vebal olduğunu bilen bir yönetim anlayışı geldi. Yandaşlara, partililere ayrıcalık tanınmayan, herkese eşit mesafede olan ve her şeyi en ince detayına göre halka aktaran, fakirin, mazlumun ve halkın hakkını sonuna kadar savunan bir yönetim anlayışı geldi. Zira onlarca yıllar ihmal edilmiş bir kentin birikmiş devasa problemlerinin 13 yılda çözülmesi elbette mümkün değildir. Ama şu anda Tarsus kamuoyunda oluşan genel kanaat odur ki; istendikten, kararlı olduktan, tüyü bitmedik yetimin hakkını gözettikten, bu kentte yaşayan 300 bin insanın vebalini ensende hissettikten sonra, her kör kuruş için tehlikeleri, kurşunlamaları, gerekirse en yakınında bulunanlarla bile, kendi göreve getirdiğin insanlarla bile yanlışlarını gördüğünde yollarınızı ayırmayı göze alabildikten sonra, 'Sen doğru ol, eğri belasını mutlaka bulacaktır' anlayışıyla hareket ettikten sonra başarılamayacak hiçbir iş, çözülemeyecek hiçbir problem yoktur. Sen doğru olduktan, hüsnüniyetle hareket ettikten sonra Yüce Allah mutlaka senin yolunu açacak, sana yardımcı olacaktır. 13 yılda yaşadıklarım, Hak'tan ve halktan gördüğüm yardımlar bunun en bariz örnekleridir" dedi.

Başarılardan, hizmetlerden mutlu olan, dua edenler olduğu gibi, rahatsızlık duyan ve beddua edenlerin de mutlaka olacağını söyleyen Kocamaz, önemli olan terazinin kefesindeki değerlendirme olduğunu ve bugüne kadar doğru yapılanların kefesi ağır geldi ki, Hak ve halkın kendilerine desteği esirgemediğini söyledi.

Kokteyle katılan belediye çalışanları, oda ve dernek başkanları ile muhtarlar, Tarsus'a verdiği hizmetlerden dolayı Başkan Kocamaz'a hediyeler ve plaketler verdi.

Kokteyl, konuşmaların ardından Halk Eğitim Merkezi Folklor Ekibi'nin gösterisiyle sona erdi.

(EY-MT-Y)

29.03.2007 18:16 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title