Haberler

Mersin'de kuaförler, güllerle karşılandı

Güncelleme:

Mersin'de kuaförler, güllerle karşılandıMERSİN'in Erdemli ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yerlerinin geçici süre kapatılmasının ardından bugün yeniden hizmet vermeye başlayan kuaförler, esnaf komşuları tarafından alkış ve güller ile karşılandı.

Mersin'de kuaförler, güllerle karşılandı

MERSİN'in Erdemli ilçesinde, koronavirüs tedbirleri kapsamında iş yerlerinin geçici süre kapatılmasının ardından bugün yeniden hizmet vermeye başlayan kuaförler, esnaf komşuları tarafından alkış ve güller ile karşılandı.

Erdemli'de bugün 130 kadın ve erkek kuaförü, uzun süre sonra yeniden işbaşı yaptı. İlçede bulunan 'berberler sokağı', yeniden hareketlenirken, komşu esnaf da kuaförleri alkışlayıp, güller vererek karşıladı. Sosyal mesafe ve hijyen tedbirlerine uyarak, müşterilerine hizmet vermeye başlayan kuaförler, iş yerlerini yeniden açmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.

'TEDBİRLERİMİZİ ALDIK'

30 yıllık erkek kuaförü Adem Koşar, iş yerinin yeniden açılmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek, "Bugün bizler için çok önemli bir gün. Yaklaşık 2 ay sonra iş yerimizi açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bütün tedbirlerimizi alarak, sosyal mesafe kuralına uyarak, müşterilerimizi sırayla kabul ediyoruz. Hem müşterilerimiz hem de bizler çok mutlu olduk. İnşallah bir daha böyle bir durum yaşanmaz. Bu virüsün tüm dünyadan kısa sürede gitmesini temenni ediyoruz. Bizleri alkışlarla ve çiçeklerle karşılayan esnaf arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz" diye konuştu. Kadın kuaförü Emine İçel ise koronavirüs salgınına karşı iş yerlerinde gerekli hazırlıklarını tamamladıklarını belirterek, "İnanın çok mutlu olduk, herkese hayırlı işler dilerim" dedi.

'KUAFÖRSÜZ HAYAT DÜŞÜNEMİYORUZ'

Uzun sürenin ardından yeniden kuaföre gelerek, saçına bakım yaptıran Tülay Göktepe ise "Uzun süredir kuaförümüzden ayrı kalmıştık. Biz kadınlar, kuaförsüz hayatı düşünemiyoruz. 2 aydır çok sıkılmıştık şimdi yeniden kuaförümüze gelerek saçlarımızı yaptırıyoruz. Onların adına ve kendi adımıza çok sevinçliyiz. İnşallah bir daha kapanmazlar" diye konuştu.

'ARKADAŞLARIMIZI ÇOK ÖZLEDİK'

Kuaförlere komşu esnaftan ayakkabı tamircisi Mustafa Keş de "Arkadaşlarımızın dükkanlarının kapanmasından çok üzüntü duymuştuk. Onlarla yaklaşık 45 gündür görüşemedik, çok özledik. Bizler birbirimize destek olmalıyız. Onun için berber arkadaşlarımızı bugün alkışlarla ve çiçeklerle karşıladık. İnşallah bir daha dükkanları kapanmaz. Bu koronavirüs belası da umarız bir an önce ülkemizden gider. İş yerlerini yeniden açan bütün berber ve kuaför arkadaşlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum" dedi. Sabah erken saatlerde tıraş olmak için gelenler ise berberlerin açık olmadığı dönemde çok zorlandıklarını belirtti.

DENETİMLAR BAŞLADI

Öte yandan Erdemli Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri de sabah saatlerinden itibaren denetime başladı. Zabıtalar, berber ve kuaförlerin koronavirüs salgını riskine karşı alması gereken tedbirleri denetledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mersin Haberler

Bakmadan Geçme

Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot verir? Koton Mağazacılık Tekstil halka arz kaç lot dağıtılacak? Survivor All Star'da talihsiz kaza! Nefise'nin sağlık durumu nasıl? Olay ne? ÇAYKUR İŞÇİ ALIMI 2024 NE ZAMAN? Çaykur işçi alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları ne? #9749 KOTON HALKA ARZ | Koton halka arza açıldı mı? Koton katılım endeksine uygun mu? Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title