Haberler

Mersin'de Kadın Cinayetleri Protesto Edildi;Öldüren Sevgi İstemiyoruz

Mersin'de 'kadın Platformu' Üyeleri 'sevgililer Günü'nde Kadın Cinayetlerini ve Kadına Yönelik Şiddeti Protesto Etti.

MERSİN'de 'Kadın Platformu' üyeleri 'Sevgililer Günü'nde kadın cinayetlerini ve kadına yönelik şiddeti protesto etti.Merkez Postane'ye gelen 'Mersin Kadın Platformu' üyesi yaklaşık 50 kişi, 'Öldüren sevgi istemiyoruz' yazılı dövizler taşıyıp slogan atarak kadın cinayetlerine dikkat çekti. Platform adına açıklama yapan Gülhan Yağ, son olarak İstanbul Ümraniye'de Arzu Yıldırım adlı kadının savcılığa "Beni öldürecek" diye şikayette bulunduğu nikahsız eşi tarafından 8 kurşunla öldürüldüğünü hatırlattı. Erkek şiddetinden koruyamayan yasalar nedeniyle kadınların yetkili kurumlara başvurmadan ya da failleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundukları halde katledildiğini öne süren Yağ, şöyle dedi:

"Kadın cinayeti kurbanlarının yüzde 70'i, eşleri ya da erkek partnerleri tarafından öldürülmektedir. Her 3 kadından biri yaşamı boyunca dövülmekte, cinsel ilişkiye zorlanmakta ya da taciz edilmektedir. 15-40 yaş arası bir çok kadın kanser, trafik kazası ya da sıtma yerine, toplumsal cinsiyet kökenli şiddet yüzünden ölmekte ya da yaralanmaktadır. Kadına yönelik şiddet evde, sokakta, iş yerinde, gözaltında, cezaevinde, toplantı ve gösteri haklarının kullanımı sırasında, yani yaşamın her alanında devam etmektedir."

Yağ, kadınların şiddetin kısır döngüsünde kalmalarını etkileyen en önemli etmenin, şiddete maruz kalan ve risk altındaki kadınlar için yeterli destek ve koruma mekanizmalarının olmadığını bildirdi. Kadınlar, Adalet Bakanlığı'na taleplerini ileten faks gönderdikten sonra dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title