Haberler

Mersin: Avustralya Büyükelçiliği'nden Mersin'e Lübnan Jesti

Avustralya'nın Ankara Büyükelçiliği Tarafından Mersin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (Shçek) Bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne (Çogem) Hibe Edilen Bilgisayar ve Bilgisayar Masalarından Oluşturulan Sınıf, Büyükelçi Jean Dunn ve Vali Hüseyin Aksoy'un Katıldığı Törenle Açıldı.

Avustralya'nın Ankara Büyükelçiliği tarafından Mersin Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na (SHÇEK) bağlı Çocuk ve Gençlik Merkezi'ne (ÇOGEM) hibe edilen bilgisayar ve bilgisayar masalarından oluşturulan sınıf, Büyükelçi Jean Dunn ve Vali Hüseyin Aksoy'un katıldığı törenle açıldı.

Temmuz ayında Lübnan'dan Mersin aracılığıyla ülkelerine tahliye edilen Avustralya vatandaşları adına teşekkür etmek amacıyla hibe edilen 18 bilgisayar, bilgisayar masası ve sandalyeden oluşan bilgisayar sınıfı, Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Jean Dunn ve Mersin Valisi Hüseyin Aksoy'un katıldığı törenle ÇOGEM'de açıldı. Açılışta kısa bir konuşma yapan Büyükelçi Dunn, Avustralya vatandaşlarının Lübnan'dan tahliyesinin özellikle Türkiye ve özelde Mersin olmadan gerçekleştirilemeyeceğini belirtti. Bu hibeyi tahliye edilen Avustralya vatandaşları adına teşekkür etmek için gerçekleştirdiklerini ifade eden Dunn, "Mersin halkı bize büyük bir yardım sağladı. Mersin, Avustralyalı çocuklara yardım etmişti. Biz de şimdi Mersinli çocuklara yardım ediyoruz" dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy da, "Temmuz ayında Lübnan'da yaşanan olaylar nedeniyle Mersin ilinden birçok ülke vatandaşı tahliye edildi. O süre içinde Avustralya vatandaşlarının da tahliyesi gerçekleştirildi. Sayın Büyükelçi, daha sonra sık sık Mersin'e geldi. Bir ziyaretinde Avustralya Büyükelçiliği'nin bir fonu olduğunu ve Mersin'e aktarmak istediğini bize söyledi. Biz de sokakta çalışan çocuk ve gençlerimizin eğitildiği, ÇOGEM'de yararlanabilecekleri bir bilgisayar sınıfının oluşturulabileceği önerisinde bulunduk. Alınan bilgisayarlardan oluşturulan sınıf için Büyükelçi Dunn'a teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından, kesilen kurdeleyle bilgisayar sınıfı kullanıma açıldı. Büyükelçi Dunn ve Vali Aksoy, sınıfta bulunan çocuklarla bir süre sohbet etti. Burada Vali Aksoy, Büyükelçi Dunn'a yardımları için teşekkür ederek, plaket verdi. Dunn ve Aksoy, bilgisayar sınıfının yanı sıra ÇOGEM'deki kadınlara yönelik kursları, kuaför atölyesini ve çocuklara Mersin Üniversitesi tarafından verilen okçuluk kursunu ziyaret etti. Çocuklar burada Büyükelçi Dunn'a büyük ilgi gösterirken, Dunn, etrafında sevgi çemberi oluşturan çocukları tek tek öptü.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title