Haberler

'Merseyside Derbisi'nin Galibi Liverpool Oldu

İngiltere Premier Ligi'nde 10. Haftanın En Dikkat Çekici Maçında Liverpool ve Everton 'Merseyside Derbisi'nde Karşı Karşıya Geldiler.

İngiltere Premier Ligi'nde 10. haftanın en dikkat çekici maçında Liverpool ve Everton 'Merseyside Derbisi'nde karşı karşıya geldiler.

Premier Lig'in 10. haftasında oynanan 'Merseyside Derbisi'ni Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakiplerinden Liverpool deplasmanda 2-1 kazanırken, 206.'sı oynanan derbi ilginç olaylara sahne oldu. Goodison Park'ta oynanan karşılaşmanın tüm golleri Liverpool'lu futbolculardan geldi. 38. dakikada Sami Hypiaa'nın kendi kalesine attığı golle 1-0 geriye düşen 'Kırmızılar' 52. dakikada Everton'lı savunma oyuncusu Tony Hibbert'in Steven Gerrard'la ceza sahası içinde yaptığı hareket nedeniyle penaltıya

sebebiyet verdi ve Dirk Kuyt'ın penaltı atışını gole çevirmesiyle rakibi karşısında beraberliği sağladı. Bu pozisyonun ardından Tony Hibbert kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Karşılaşmanın uzatma dakikaları oynanırken, bu kez bir başka penaltı pozisyonu ve bir başka kırmızı kart derbiye damgasını vurdu. Gol çizgisi üzerinde topa eliyle müdahale eden Phil Neville hem penaltıya sebebiyet verdi hem de kırmızı kart görerek takımını 9 kişi bıraktı. Yine penaltı çizgisinde topun başına geçen Dirk

Kuyt bu kez takımını öne geçiren isim oldu.

Liverpool aldığı bu galibiyetle, hafta içinde Beşiktaş'la Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağı kritik maç öncesi moral bulurken, Premier Lig'de de maç fazlasıyla 3. sıraya çıktı.

(ERS-ERS-ÖK-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title