Haberler

Merkez ve Chirac Türkiye'ye Yaptırımı Görüştü

Mettlach'da Bir Araya Gelen Almanya Başbakanı Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Chirac, Limanlarını Rumlara Açmayan Türkiye'ye Süre Tanıması Konusunu Görüştü.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Jacques Chirac, Mettlach'da yaptığı görüşmede limanlarını Rumlara açmayan Türkiye'ye süre tanınması önerisinin ayrıntılarını görüştü.

Merkel ve Chirac, Mettlach'daki görüşmede Türkiye konusunu da ele aldılar. Avrupa Komisyonu'nun sekiz başlığının dondurulması önerisini yetersiz bulan Merkel ve Chirac, Türkiye'ye yükümlülüklerini yerine getirmesi için süre verilmesini istiyor.

Fransız-Alman önerisinin diğer AB ülkelerine sunulacağı belirtiliyor. Türkiye'ye süre verme fikrinin ilk kez Yunanistan tarafından Kasım sonunda Riga'da yapılan NATO Zirvesi sırasında dile gerildiği, Merkel ve Chirac tarafından benimsediğine dikkat çekiliyor.

Bu arada, Le Monde gazetesinin internet sayfasında Türkiye'ye 18 aylık bir süre verilmesi öngörüldüğü, böylece 2007 yılında Türkiye'de yapılacak seçimlerin ardından kurulacak hükümete zaman sağlanacağı kaydedildi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title