Haberler

Merkel, Lübnan Başbakanı Mikati ile Görüştü

Resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e gelen Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Alman mevkidaşı Angela Merkel ile görüştü.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın başkenti Berlin'e gelen Lübnan Başbakanı Necip Mikati, Alman mevkidaşı Angela Merkel ile görüştü.

Ortadoğu sorunlarının ele alındığı görüşmeden sonra iki lider basına açıklamalarda bulundular. Almanya Başbakanı Angela Merkel yaptığı konuşmada, "Biz tabii ki Lübnan'ın bulunduğu kritik durum üzerine konuştuk. Biliyorsunuz Lübnan, Suriye'ye komşu bir ülke; gelişmelerden etkilenmemesi mümkün değil. Lübnan Başbakanı, bana ülkelerindeki gelişmelerin iyi olduğunu ve kendi iktidarlarının Lübnan'daki yaşamı başka ülkelere ihtiyaç duymadan yeniden şekillendirmeye çalıştıklarını belirtti. Lübnan'da sürekli istikrarın ve ekonomik gelişmenin sağlanması için Almanya her zaman destek olacaktır" şeklinde konuştu.

Suriye krizi üzerine de konuşan Angela Merkel, "Farklı modeller üzerinde tartışıyoruz. Modeller konusunda, Suriye'deki muhalefetin de uyumlu ve istekli olması gerekiyor. Ben Esad'la bu sorunların çözüleceğine inanmıyorum. En olumlu çözüm, Suriye'yi acılardan kurtarabilecek ve istikrara götürebilecek bir gücün oluşması. Suriye Devlet Başkanı yaptığı insan hakları ihlalleriyle barışın sağlanmamasında büyük rol oynuyor" dedi.

Lübnan Başbakanı Mikati de "Almanya Başbakanı Merkel, birçok konu hakkında sorular sordu. Ben onu sakinleştirdim, çünkü Lübnan'da sükunet hakim. Biz birçok kesimle

ortak çalışıyoruz. Lübnan'da bulunan ve istikrarın sağlanmasına önemli katkıda bulunan UNİFİL Birleşmiş Milletler Barış Gücü'nün görev süresinin uzatılmasını talep ettim. Almanya ile askeri ve ticari ilişkiler konusunda birlikte çalışma kararı aldık" ifadelerini kullandı.

Arap ülkeleri konusuna da değindiklerini belirten Necip Mikati, "Arap ülkeleri ile İsrail arasındaki anlaşmazlıkları nasıl ortadan kaldırabiliriz? Savaşın değil, barışın sözcüsü nasıl olabiliriz? Biz Ortadoğu'da çok acılar çektik. Almanya bizi anlıyor, çünkü onlar da geçmişte çok acılar çektiler. Bundan dolayı Almanya var olan problemlerin çözümü ve barışın sağlanması için büyük sorumluluk taşıyabilir" şeklinde konuştu. - BERLİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Angela Merkel Almanya Suriye Lübnan Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title