Haberler

Mekik Toplantısı Tarsus'ta Yapıldı

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Berdan Havzası'nın Geleceğinin Garanti Altına Alınması İçin Acil Çalışmalar Başlatılması Gerektiğini Belirterek, "Berdan Havzası'nın Geleceğini Koruma Altına Almak Zorundayız" Dedi.

Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Berdan Havzası'nın geleceğinin garanti altına alınması için acil çalışmalar başlatılması gerektiğini belirterek, "Berdan Havzası'nın geleceğini koruma altına almak zorundayız" dedi.

2007 yılının ilk Mersin Kalkınma ve İşbirliği Konseyi (MEKİK) toplantısı Mersin'in Tarsus İlçesi'nde yapıldı. "Berdan Nehri Taşkın Amaçlı Islahı ve İçme Suyu Havzasının Korunması"nın ele aldığı toplantıya Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, Tarsus Kaymakamı Abdulhamit Erguvan, CHP Mersin Milletvekili Ali Oksal, Vahit Çekmez, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan,Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin'in alt birim belediye başkanları, oda temsilcileri ve daire amir ve müdürleri katıldı.

Tarsus Berdan İçme Suyu Arıtma Tesisleri'nde bir araya gelen MEKİK üyeleri, ilk olarak, Berdan Barajı İçme Su Havzası ve çevresini gezerek yerinde yetkililerden bilgi aldı. Daha sonra toplantı salonuna geçen üyeler, Berdan Nehri'nin taşkın amaçlı ıslahı ve içme suyu havzasının korunması için çözüm önerileri sundu. Taşkın saha içerisinde yapılacak çalışmalarda temel amacın vatandaşların can ve mal güvenliği korumak olduğunu dile getiren Vali Aksoy, Mersin ve Tarsus için büyük önem taşıyan Berdan Havzası'nın geleceğinin garanti altına alınması için acil çalışmalar başlatılması gerektiğini belirtti. Berdan Havzası'nın korunması için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyen Vali Aksoy, "Bugünkü MEKİK toplantımızda hızla artan Mersin ve Tarsus nüfusunun gelecekte su sıkıntısı yaşamaması için alınacak önlemleri masaya yatırıp, çözüm yolları arayacağız. Bölgemiz için büyük önem taşıyan bu toplantıyı çok önemsiyorum. Burada ilk hedefimiz havzanın korunması için çalışma yapmaktır. Yerel yönetimlerle beraber hareket edip, kentimiz için son derece önemli olan Berdan Havzası'nı korumalıyız" diye konuştu.

Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise, Berdan Havzası'nın korunması için çok daha önceden tedbirlerin alınmasını gerektiğinin altını çizerek, geçte olsa yapılan bu toplantının çok önemli olduğunu vurguladı. Kocamaz, "Bölgemiz için havzanın önemi çok büyüktür. Biz Tarsus Belediyesi olarak her hangi bir taşkın olayına karşı şehir içindeki tüm dere ve nehirleri ıslah ettik. Aşırı yağışlara rağmen bölge sular altında kalırken, ilçe yağışlardan etkilenmemiştir. Bizim tek öneri ve isteğimiz havzanın korunması ve düzenli bir hale getirilmesidir. Berdan Nehri'nin ıslahı ise biran önce yapılmalıdır" şeklinde konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan ise, Mersin ve Tarsus'un su ihtiyacını karşılayan Berdan Baraj Havzası'nın korunması için çevresinin istimlak edilmesini gerektiğini, istimlak bedelininse yerel yönetimler tarafından ödenmesiyle işin altından kalkılamayacağını söyledi.

Toplantının ardından, Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, MEKİK üyelerine ilçeyi tanıtıcı broşür ve kitap hediye etti.

(EY-HT-RO-RO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title