Haberler

Mardin: Süryanilerden İsrail'e Kınama

İsrail'in acımasız bir şekilde Filistin ve Lübnan'a yönelik aralıksız sürdürdüğü saldırılara, Türkiye'de yaşayan Süryaniler'den de kınama geldi.

İsrail'in acımasız bir şekilde Filistin ve Lübnan'a yönelik aralıksız sürdürdüğü saldırılara, Türkiye'de yaşayan Süryaniler'den de kınama geldi.

Hıristiyan dinine mensup ve çoğunluğu Mardin ve ilçelerinde yaşayan Süryani Cemaati Sözcüsü Başpapaz Gabriel Akyüz, "İsrail'in yaptığı bu insanlık dışı şiddet, hareket ve olayları nefretle kınıyoruz" dedi. İsrail'in hiçbir dinin tasvip etmediği insanlık dışı hareketler içinde olduğunu söyledi. Din adamları olarak, hiçbir zaman insanlara haksızlık yapanlara ne destek verdiklerini ne de onları tasvip ettiklerini vurgulayan Akyüz, "Son günlerde gazetelerde ve televizyonlarda okuyup seyrettiğimiz, masum insanların boşu boşuna öldürüldüğü, yaralandığı, yerlerinden göç ettirildiği. Bunların hepsi insanlık suçu. Biz din adamlarının göreviyse, her zaman insanları barışa çağırmaktır. İnsanları kardeşliğe davet etmektir. Haksızlık yapanlar için dua ederek haksızlıklarının önüne geçmektir. Bütün dinler, her zaman Allah'a davet ediyor. Din, Allah'ın yoludur. O da sevgi yoludur. Dinin görevi, insanları kardeş bir ortamda yönetmektir" şeklinde konuştu.

İsrail'in Kudüs'te yaptığı insanlık dışı uygulamalara da karşı çıkan Akyüz, Kudüs'ün Hıristiyanlar için kutsal bir mekan olduğunu ve hac farizalarını oraya giderek yerine getirdiklerini ifade etti. İsa'nın kutsandığı yerin Kudüs olduğunu kaydeden Akyüz, kendisinin de kısa bir süre önce Kudüs'e giderek kutsandığını, yani hacca gittiğini de belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title