Haberler

Mardin: Öğrenci Velilerinden Vali Kılıçlar'a "Müdür" Ricası

Mardin'de okul müdürünün değiştirilmesini istemeyen bir grup veli, Vali Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret etti.

Mardin'de okul müdürünün değiştirilmesini istemeyen bir grup veli, Vali Mehmet Kılıçlar'ı makamında ziyaret etti.

Noter Cevdet İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin karnelerini dağıttıktan sonra başka bir okula tayini çıkan Okul Müdürü Şeyhmus Sümer'in görevinden ayrılmaması için öğrenci velileri, Vali Mehmet Kılıçlar'ı ziyaret etti. Okulun başarısıyla örnek olduğunu ifade eden öğrenci velileri, Vali Kılıçlar'dan müdürün okuldan ayrılmamasını istedi. Mardin Belediye Başkanı Metin Pamukçu, başkan yardımcıları Deniz Beşenk ile Hasan Abakay ve AK Parti İl Başkanı Şeyhmus Dinçel'in aralarında bulunduğu bir grup veli, okullarındaki başarının okul müdürüne bağlı olduğunu ve müdürün yerinin değiştirilmemesi gerektiğini kaydetti. Öğrenci velilerinin talepleri karşısında Milli Eğitimden Sorumlu Vali Yardımcısı Kemal Kızılkaya'dan konu hakkında bilgi alan Vali Mehmet Kılıçlar, velilerin taleplerini inceleyeceğini ve kendisinin de başarılı bir müdürün görevinde kalması yönünde karar vereceğini söyledi.

Noter Cevdet İlköğretim Okulu'nda 18 yıldan beri müdürlük yapan Şeyhmus Sümer ise, "Bu okulu boş aldım, araç gereçsiz aldım ve bu seviyeye getirdim. Her iki tarafa saygı gösteriyorum. Hem öğrenci velilerinin tepkisine hem de bakanlığın kararına. Öğrenci ve veliler ile olan ilişkimiz her zaman ağabey-kardeş gibi, aile havasında olduğu için Türkiye genelinde büyük başarılara imza attık. Bu okuldan 70-80 öğrencimiz Fen Lisesi'ni kazandı. İlk defa Mardin'de okulumuz, bu kadar öğrenciyi Fen Lisesi'ne gönderdi. Okulu kendi evim gibi görerek bu seviyeye getirdim. Bu şekilde olmamalıydı" diye konuştu. Bakanlıktan sayısız teşekkür ve takdir belgesi aldığını belirten Müdür Sümer, "Bu şekilde bir uygulamanın yapılması, hem beni hem öğrencilerimi hem de velilerimi üzmüştür. Devletten hiçbir katkı almadan AB standartlarına getirdiğim okulun bütün sınıflarında klima ve bütün branşlarında laboratuar var" ifadelerini kullandı.

Okul müdürüne destek veren öğrenci velilerinden 26 yıllık eğitimci Davut Akkaplan ise, bir veli olarak karne sevinçlerinin kursaklarında kaldığını ifade ederek, "Öğrencilerimizin ve okulumuzun başarısı, müdürümüzün başarısından kaynaklanıyor. Müdürümüz, okulumuza çok şey kazandırdı. Kesinlikle bu okuldan ayrılmasını istemiyoruz. Yetkililerden bu konuda anlayış bekliyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title