Haberler

Mardin: Mardin Milletvekillerinden "Türk-israil Dostluk Grubu" Açıklaması

Bazı gazete ve internet sitelerinde Türk-İsrail Dostluk Grubu'na Mardin'den de 3 milletvekilinin üye olduğu yönündeki yazılar üzerine milletvekillerinden konu hakkında açıklama geldi. İsmi geçen milletvekillerinden AK Parti Mardin Milletvekili Beşir Hamidi grup üyeliğinden istifasını açıklarken, AK Parti'li Nihat Eri ve Anavatan Partisi Genel Sekreteri ve Mardin milletvekili Muharrem Doğan ise grupla hiç bir ilişkilerinin olmadığını söyledi.

Bazı gazete ve internet sitelerinde Türk-İsrail Dostluk Grubu'na Mardin'den de 3 milletvekilinin üye olduğu yönündeki yazılar üzerine milletvekillerinden konu hakkında açıklama geldi. İsmi geçen milletvekillerinden AK Parti Mardin Milletvekili Beşir Hamidi grup üyeliğinden istifasını açıklarken, AK Parti'li Nihat Eri ve Anavatan Partisi Genel Sekreteri ve Mardin milletvekili Muharrem Doğan ise grupla hiç bir ilişkilerinin olmadığını söyledi.

AK Parti'li Beşir Hamidi; İsrail'in, Filistin ve Lübnan'a yaptığı saldırıları protesto etmek için üyesi bulunduğu Türk-İsrail Dostluk Grubu'ndan istifa ettiğini açıkladı. Hamidi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, TBMM Türk-İsrail Dostluk Grubu'ndan istifa ettiğini açıkladı. İstifa dilekçesini daha önce verdiğini belirten Hamidi, 1 İsrail askerinin kaçırılması üzerine başlayan saldırıların Ortadoğu'yu adeta kan gölüne çevirmesi, Lübnan'da kadın-erkek, asker-sivil, yetişkin-çocuk ayrımı gözetmeksizin bütün insanların üzerine bomba yağdırması, bir çok masum insanın bu saldırılar sonucunda hayatını kaybetmesi üzerine üyesi olduğu İsrail Dostluk Grubu üyeliğinden çekilme kararı verdiğini söyledi.

Parlamentolar arasında kurulan dostluk grubuna, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeye yönelik olduğu kadar dünya barışına katkı sunması amacına da hizmet etmek için üye olduğunu belirten milletvekili Hamidi, "Ancak görünen o ki, İsrail Devleti'nin Lübnan üzerindeki baskısı, Lübnan'a saldırısı, dünya barışının bırakın tesis edilmesini, Ortadoğu'da telafisi imkansız süreçleri yaşatacaktır. Ben, İsrail Dostluk Grubu üyeliğine girerken, aynı zamanda Filistin Dostluk Grubu üyesi de olmuş ve İsrail ile Filistin arasında yıllardır devam eden savaşın sona erdirilerek bölgede barışın tesis edilmesini hedeflemiştim. Ancak, bu niyetimiz son günlerde İsrail tarafından sabote edilmiş, Ortadoğu kan gölüne dönmüştür" diye konuştu. Ortadoğu ve dünya barışının bir an önce tesis edilmesi için Birleşmiş Milletler, NATO gibi organizasyonları göreve çağıran Hamidi, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Ortadoğu'dan yükselen çığlık, saldırılarda yaşamını yitiren çocukların çığlığıdır. Ben bu çığlığı duydum ve Türk şairi Nazım Hikmet'in dizelerinde haykırdığı gibi hoşgörü ve diyalog kenti Mardin'in milletvekili olarak "Çocuklara kıymayın efendiler" diye haykırıyorum."

Türk-İsrail Dostluk Grubu'na üye olduğu iddia edilen Mardin milletvekili ve aynı zamanda Anavatan Partisi Genel Sekreteri olan Muharrem Doğan ise, kendisi hakkında bazı gazete ve internet sitelerinde yer alan bilgilerin gerçeği yansıtmaktan uzak olduğunu söyledi. Türk-İsrail Dostluk Grubu ile uzaktan veya yakından hiçbir ilişkisinin olmadığın ve grubun hiç bir toplantısı ve oturumuna katılmadığını bildiren Doğan, kendisinin Türk-Alman Dostluk Grubu'na üye olduğunu ve bu grupta da faaliyetlerini aktif bir şekilde sürdürdüğünü açıkladı. İsrail zulmünü her zaman ve her yerde kınadıklarını ifade eden Doğan, vicdan sahibi hiç bir insanın İsrail Devleti'nin yaptığı insanlık dışı vahşeti onaylamayacağına dikkat çekti.

Türk-İsrail Dostluk Grubu'na üye olduğu iddia edilen AK Parti'li milletvekili Nihat Eri ise, böyle bir gruba kesinlikle üye olmadığını açıklarken, Ankara'daki danışman ve sekreterini bu konuyu araştırmak üzere görevlendirdiğini söyledi. Türk-İsrail Dostluk Grubu'na üye olmanın basına yansıtıldığı gibi abartılmaması gerektiğini de sözlerine ekleyen Eri, İsrail'in masum insanlara uyguladığı vahşeti kesinlikle kınadığını belirterek, "Bu gruptaki arkadaşlarımızın yapacağı özverili bir çalışma ile belki İsrail'in saldırılarına dur denilebilir. Bu dostluk grubu, kesinlikle İsrail'e yardım etmek için değil dünya barışına yardımda bulunmak için kuruldu. Burada yer alna arkadaşlarımız da sırf bu barışa katkı sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Basında yansıtıldığı gibi, bu gruba üye olan insanları, sanki bu zulme destek veriyor gibi göstermek kesinlikle yanlıştır" ifadelerini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title