Haberler

Mardin: Mardin'de Polislere Uzak Doğu Dövüş Sanatı Eğitimi

Mardin'de Polislere, Toplumsal Olaylarda Saldırganları Silah ve Zor Kullanmadan Etkisiz Hale Getirme Yöntemleri Öğretiliyor.

Mardin'de polislere, toplumsal olaylarda saldırganları silah ve zor kullanmadan etkisiz hale getirme yöntemleri öğretiliyor.

Avrupa Birliği standardını yakalamak isteyen Mardin Emniyet Müdürlüğü, başlattığı eğitimlerle 2 bin 500 polisi eğitimden geçiriyor. Emniyet İl Müdürlüğü'ne bağlı bütün ekiplerdeki görevli polis memurlarına, kendileri de polis olan eğitmenler tarafından aikido ve tekvando dersi veriliyor. Yaklaşık 3 ay sürecek olan ve 30 kişilik gruplar halinde bir hafta boyunca Uzakdoğu sporları eğitimi alacak olan polisler, toplumsal olaylarda saldırganları zarar vermeden etkisiz hale getirirken, davranış bilgileriyle de vatandaşlarla iletişim konusunda bilgi sahibi olacak.

Tekvando antrenörü Bülent Ilık, polislerin aldığı eğitimin çok yararlı olduğunu ve Avrupalı polislerin aynı tekniği kullandığını söyledi. Uzakdoğu sporunun çok faydalı olduğunu söyleyen polisler, "Suçluların yakalanması, aranması, kelepçelenmesi ve sevk edilmesinde öğrendiğimiz bu teknikler, saldırganlara ve bizlere zarar vermeyecek" dedi. Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Öz, kursa katılan bütün polislere birer sertifika vererek, polislerin aldıkları eğitimin sadece savunma amaçlı olduğunu, saldırganları hem kendilerine hem de onlara zarar vermeden yakalama ve taşıma eğitimi aldıklarını ifade etti.

Sertifika töreninden sonra eğitim programları çerçevesinde kursa katılan ve başarılı olan 50 polis, öğrendiklerini başarılı bir tatbikatla uygulamaya koydu. Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen tatbikat öncesi bir konuşma yapan Mardin Emniyet Müdürü İsmet Taşhan, Emniyet Teşkilatı'nın hızla büyüdüğüne ve geliştiğine dikkat çekerek, "Teşkilatımız, 180 bin kişilik bir ordu halini aldı. Fakat bir teşkilatın gücü sayısal güçle ölçülmemelidir. Yetişmiş ve eğitilmiş insan gücü en önemli unsurdur. Mardin Emniyet Müdürlüğü olarak bünyemizde oluşturduğumuz Eğitim Şube Müdürlüğümüz, Emniyet Genel Müdürlüğü eğitim programı çerçevesinde çalışmalar yapmakta ve personelimizin eğitimi için çaba harcamaktadır. Mardin polisinin insan hakları konusunda ve toplumsal olaylarda eğitilmeleri için elimizden geleni yapmaktayız. Bize destek olan kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum" dedi.

Tatbikatta polisler, toplumsal olaylarda göstericileri ve suçluları gözaltına alma, etkisiz hale getirme ve taşıma teknikleriyle güç birliği oluşturarak, gösterici gruplarla mücadele teknikleri konusunda gösteriler yaptı. Gösterici kılığına giren sivil polislerden oluşan bir grup, sloganlar atarak resmi üniformalı polislere saldırırken, kursu başarıyla tamamlayan polisler de, kursta öğrendikleri gözaltına alma, etkisiz hale getirme tekniklerini uyguladı. Göstericilerin temsili olarak polislere bıçak, tahta ve benzeri yabancı cisimler atarak saldırdığı tatbikat, polislerin gösterici grubu dağıtması ve etkisiz hale getirmesiyle son buldu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title