Haberler

Manisa Öğretmenlik Yolunda Engel Tanımadı

Manisa'da yaşayan yüzde 70 görme engelli öğretmen İsrafil Dündar, azmiyle parmak ısırttı.

Manisa'da yaşayan yüzde 70 görme engelli öğretmen İsrafil Dündar, azmiyle parmak ısırttı. Çocukluğundan bu yana beden eğitimi öğretmeni olmayı hayal eden Dündar, 4 ay önce mesleğe atandı. Karanlık dünyasını aydınlatan İsrafil, şimdi birçok öğrenciyi de kendisi gibi milli sporcu yapmayı ve aydınlık bir geleceğe kavuşturmayı hedefliyor.

Manisa'da yaşayan doğuştan görme engelli 25 yaşındaki İsrafil Dündar, çocukluğundan bu yana kurduğu öğretmen olma hayalini gerçekleştirdi. Hayali için çok çalıştığını anlatan Dündar, 4 ay önce Manisa'nın Alaşehir İlçesi'ndeki Şehit Alper Zor İmam Hatip Ortaokulu'na beden eğitim öğretmeni olarak atandı. Engeliyle yaşamayı öğrenen Dündar, öğrencilerinin yanında kendini çok mutlu hissettiğini ve hayatına anlam kattıklarını anlattı.

Doğuştan yüzde 70 görme engelli olduğunu belirten Dündar, " İzmir'de Görme Engelliler Okulu'nda okudum, sporla da orada tanıştım. Hep beden eğitimi öğretmeni olmayı hayal ederdim. Spor fakültesine gitmeyi düşündüm. Kırıkkale Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'ni bitirdim. Daha sonra beden eğitimi öğretmeni olarak atandım. Çocukları çok seviyorum. Öğrencilerimle çok iyi anlaşıyoruz. Engelim sonradan olsaydı belki zorluklar yaşardım. Ama doğuştan olduğu için biz zaten bunun eğitimini alıyoruz. Bununla mücadele etmeyi, çözümler bulmayı öğrenmiştim. Görme engelimin herhangi bir sıkıntısı olmuyor. Derslerimi bahçede işliyorum, oraya da hakimim" dedi.

"HER HEYECANLA OKULA GELİYORUM"

Okula her gün heyecanla geldiğini kaydeden Dündar, zamanının büyük bir kısmını okulda geçirdiğini, derslerinin olmadığı zamanlarda da okuldan ayrılmak istemediğini söyledi. Dündar, "Hayalimi gerçekleştirmek çok güzel bir duygu. Daha yeni öğretmenim. Bunun mutluluğu içindeyim. Yıllarca hayal ettim, uğraştım sonuçta başarmaktan dolayı çok mutluyum. Öğretmenlik farklı bir duygu. Çocukların her şeyiyle ilgilenmek gerekiyor. Bu mesleği sevmek gerekiyor. Yani iş olarak değil de daha çok bir eğitimci olarak yapmak gerekiyor. Sevmezsen bu işi yapamazsın. Ben her gün daha bir başka hevesle, heyecanla okula geliyorum. Çünkü onlarla olmayı, vakit geçirmeyi seviyorum. Hep okuldayım, onlarla olmak bana mutluluk veriyor" diye konuştu.

KENDİSİ GİBİ MİLLİ SPORCULAR YETİŞTİRMEK İSTİYOR

Hayatında öğretmenlik kadar sporun da yerinin büyük olduğunu anlatan Dündar, Görme Engelliler Milli Takımı'nda birçok madalya kazandığını dile getirdi. Ortaokul yıllarından itibaren sporla ilgilenen Dündar, "Milli judocuyum. 2011 yılında milli takıma seçildim. O günden bugüne kadar da milli takımdaydım. Atanınca ara vermek zorunda kaldım. 2013 yılında Macaristan'da düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası'nda dünya üçüncüsü oldum. 2011 ve 2016 yılları arasında 81 kiloda Türkiye şampiyonluğum var. 7 Türkiye şampiyonluğum var. Sporla tanışmam benim beden eğitimi öğretmeni olmamdaki en büyük etken. Öğrencileri de spora yönlendirmeye çalışıyorum. Milli sporcu olmalarını isterim. Judoyla alakalı bir ekip kurup öğrencileri eğiteceğim" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Alaşehir Türkiye İzmir Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title