Haberler

Manisa: Gediz Birliği Genel Kurul Toplantısı

Manisa'dan da Geçen Gediz Nehri'ni Hayata Döndürmek İçin Bir Süre Önce Oluşum Taslağı Tamamlanan Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Hizmet Birliği'nin Genel Kurul Toplantısı Gerçekleştirildi.

Manisa'dan da geçen Gediz Nehri'ni hayata döndürmek için bir süre önce oluşum taslağı tamamlanan Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Hizmet Birliği'nin genel kurul toplantısı gerçekleştirildi.

Özel İdare Müdürlüğü'nde yapılan ve Gediz Nehri için bir dönüm noktası olması beklenen genel kurul toplantısına Manisa Valisi Refik Arslan Öztürk başkanlık etti. Toplantıya ayrıca İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Uşak Valisi Kayhan Kavas, Kütahya Valisi Osman Aydın, AK Parti Manisa Milletvkilleri Mehmet Çerçi, İsmail Bilen ve Hüseyin Tanrıverdi, Belediye Başkanı Bülent Kar, İzmir, Kütahya, Uşak ve Manisa İl Genel Meclisi Başkan ve üyeleri 9 Eylül Üniversitesi ve GEMA Vakfı temsilcileri katıldı. Toplantıda önce Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Birliği'nin tanıtımı ve görev alanları katılımcılara anlatıldı. Bir konuşma yapan Vali Refik Arslan Öztürk, Gediz'in temizliğinin bahanesiz ve kesintisiz çalışan arıtma tesisleri ile sağlanabileceğini belirtti. Tüm yetkilileri birlik olmaya çağıran Öztürk, Gediz'deki kirliliğin toprağa geçtiği taktirde trilyonlarlarca parayla bile temizlenemeyeceğine dikkat çekti.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise, birliğin başarısızlıklar içerisinde olduğunu, görev kapsamı ve birliğin yapısının değiştirilmediği sürece birlikte yer almayacaklarını ve illerin koordineli çalışması için güçlü bir sekreterya kurularak bütçeye İl Özel İdareler ve belediyelerden kaynak ayrılması gerektiğini belirtti. Kocaoğlu, "Kurulduğu günden bu yana hiçbir başarı elde edememiş bir birliğe para ödemek ve bünyesinde yer almakta mantık göremiyorum. Birlikte yeni bir yapılanma gerçekleştirilip, yetki ve yaptırım ile birliğin çatısı oluşturulursa o zaman bu kurumda yar alabiliriz. Yoksa buraya yapacağım yatırım ile 1 ayda 5 tane köyüme doğal arıtma tesisi yaparım" ifadelerini kullandı.

Toplantıda söz alan Uşak Valisi Kaykan Kavas da, "Bugün artık bıçağın kemiğe dayandığı gündür. Herkes elini taşın altına koyacak. Kolay bir iş değil. Biz tam 1.5 yıldır mesaimizin yarısını bu işler için harcıyoruz. Uşak'ta arıtma tesislerimiz önümüzdeki aydan itibaren hizmete giriyor. Endüstriyel kirliliğe yol açan bir sürü fabrika kapattık. Yaptırım uygulayıp işyeri kapatıyorsunuz. Bütçe ayırıyorsunuz, arıtma tesislerini faaliyete geçiriyorsunuz. Tek tek işi yerinde çözmedikçe yol alanamaz. Bu işi kağıt üzerinde kalmaktan kurtarmak için kontrol, inceleme, yaptırım ve koordineli çalışma gerekiyor" dedi.

Gediz Havzası İlleri Çevre Koruma Hizmet Birliği üyeleri, yapılan seçimle Vali Refik Arslan Öztürk'ü Birlik Başkanı seçti. Birlik Birinci Başkan Vekillikleri'ne ise Uşak Valisi Kayhan Kavas ve İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal getirildi. Armutlu Belediye Başkanı Süleyman Tanrıöven ve Sarıgöl Belediye Başkanı Ömer Karcı da katip üye seçildi. Ayrıca birlik encümenine oy birliği ile Dursun Ali Yıldız, Behçet Kurtoğlu, Ahmet Serdar Değirmenci, Yakup Karaca ve Mehmet Pehlivan getirildi. Yeniden Yapılandırma ve İhtisas Komisyonu'nda ise İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal başkan, İl Genel Meclisi Başkanı Hayrullah Solmaz, Belediye Başkanı Bülent Kar, Uşak Valisi Kayhan Kavas ve İzmir İl Genel Meclisi Üyesi Hakkı Berksu üye olarak yer aldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Yer: Diyarbakır! Genelev patronunun beyzbol sopasıyla saldırdığı müşteri ölümle pençeleşiyor

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

Suriyeli çoban, emekli zabıta amiri olan patronunu öldürdü

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title