Haberler

Manisa: Doğrudan Gelir Desteği Müracatlarında Sona Gün 3 Kasım

- Manisa Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Doğrudan Gelir Desteği (Dgd) Müracatlarının 3 Kasım Günü Sona Ereceğini Açıklayarak Çiftçilere Uyarıda Bulundu.

- Manisa Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, Doğrudan Gelir Desteği (DGD) müracatlarının 3 Kasım günü sona ereceğini açıklayarak çiftçilere uyarıda bulundu.

Konuya ilşkin açıklama yapan Tarım İl Müdürü Ömer Çelik, "Tarımsal faaliyetle iştigal eden çiftçilerimize 2006 yılı üretim sezonuna ait DGD ödemesi için müracaatların kabulüne 05 Haziran 2006 tarihinde başlanmıştı. Son müracaat tarihi 03 Kasım 2006 Cuma günüdür. Çiftçilerimizin genellikle son günlerde müracaat etmeleri nedeniyle yığılmalar meydana gelebilmektedir. Kurumumuz açısından kayıtların zamanında bitirilmesi esas olup, üreticilerimizi son günleri beklemeden kayıtlarını yaptırmaya davet ediyoruz. Çeşitli dönemlerde muhtarlıklar, yazılı ve görsel basın aracılığıyla yaptırdığımız duyurulara rağmen Manisa merkez ilçede 7 bin 500 kayıtlı çiftçimizden 3 bin çiftçimiz halen çiftçi kayıt sistemi kaydını güncelleyip DGD ödemesi için müracaat etmemiştir" dedi.

Resmi tatil günleri ve Ramazan Bayramı tatili göz önüne alındığında sürenin daha da azaldığını ifade eden Çelik, "Kurum olarak yoğun çiftçi müracaatları halinde olabilecek yığılmaları önlemek için gerekli tüm önlemleri aldık. Yapılacak tüm tarımsal destekleme ödemelerinde çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olma şartı vardır" diyerek, kayıtlı olmayan kişiye, ürüne ve araziye prim veya destekleme ödenemeyeceği konusunda da hatırlatma yaptı.

(ÖA-YK)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title