Haberler

Manisa'dan Kısa Kısa

Salihli’de 84 çiftçiye hibe destekli ekipman dağıtıldı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın "Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı" kapsamında makine ekipmanları hibe desteğinin teslimatları yapılmaya başlandı. Salihli'de de hibe desteğinden yararlanan 84 çiftçinin tarım makinesi teslim edildi.

Salihli, Galericiler Sitesi'nde  program kapsamında makine almaya hak kazanan 84 çiftçiye, balya makinesi, sap ve dal parçalama makinesi, sılaj makinesi, pulverizatör, diskaro, mibzer, dik rodavatör, toprak freze ve sıra arası çapa makineleri düzenlenen törenle teslim edildi.

-Salihli'de tüp depoları inşaatı tamamlandı

Salihli Belediye Başkanı Mustafa Uğur Okay, ilçede sebze ve meyve toptancı halinin bitişiğinde bulunan tüp depolarının kaldırılıp, yeni hayvan pazarı bitişiğine taşınması ile ilgili çalışmaların tamamlandığını söyledi.

Tüplerin bundan böyle yeni depolama alanında olacağını belirten Okay, "Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerimizin titiz çalışması neticesinde yeni tüp depoları 7 bin 500 metrekare alan üzerine kurulu, 4 blok halinde, 26 ayrı depolama alanından oluşuyor. Her depolama alanının 72 metrekarelik inşaatı tamamlandı" dedi.

-Salihli Cezaevi'nde mahkumlara iletişim semineri verildi

Salihli Açık Ceza İnfaz Kurumu'nda, mahkumlara sosyal çalışmacı Arda Ceren ve psikolog Meltem Yamakoğlu tarafından iletişim konulu seminer verildi.

Seminere Salihli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz'un yanı sıra kurum müdürü Ömer Ateş, kurum ikinci müdürü Ahmet Çalışkan, kurum öğretmeni Hurşit Kayan ile Salihli Açık Ceza İnfaz Kurum'unda bulunan hükümlüler katıldı.

Seminer hakkında bilgi veren Salihli Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, "Kurumumuzda yürütülmekte olan eğitim-öğretim, sosyal ve kültürel çalışmaların bir parçası olarak seminerlerimiz devam ediyor. Bu kapsamda hükümlülerin topluma uyum sağlayabilmesi ve rehabilitasyonu sürecinde oldukça önem arz ediyor" diye konuştu.

-Futbol: Bölgesel Amatör Lig 8. Grup

Bölgesel Amatör Lig 8. Grupta mücadele eden Salihli Belediyespor, daha önce Bursaspor, Antalya Kepez ve Erdekspor'da forma giyen Mutlu Mertek ile bir yıllığına anlaştı.

Kulüp'te gerçekleşen imza töreninde konuşan Başkan Gürsel Tuncer, "Her yıl olduğu gibi bu yılda hedefimiz mutlak şampiyonluk ve 3.lig. Teknik heyetimizin verdiği raporlar doğrultusunda transferlere devam ediyoruz. Gerekli görüldüğünde transferler devam edecektir" ifadelerini kullandı.

- Soma'da 23 hafız belgesini aldı

Soma'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 91. yılı etkinlikleri kapsamında, Parkaltı Camisi'nde hafızlık merasimi yapıldı.

Soma Kaymakamı Bahattin Atçı, Belediye Başkanı Hasan Ergene'nin yanı sıra Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan'ın da katıldığı törende, 2 erkek ve 21 bayan hafızlık belgelerini aldı.

Bayanlar ve erkekler için ayrı yerlede düzenlenen törende, erkekler belgelerini Parkaltı Camisinde, bayanlar ise Gündüz Beder Kültür Merkezi'nde aldı. - Manisa

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Uğur Okay İlyas Yavuz Soma Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title