Haberler

Manisa'da Yerel Yönetimler

Manisa Belediyesi Mayıs Ayı Olağan Meclis Toplantısı Yapıldı. Meclis Toplantısında 47 Madde Görüşülerek Karara Bağlandı.

Manisa Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı yapıldı. Meclis toplantısında 47 madde görüşülerek karara bağlandı.

Manisa Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Kültür Sitesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi. 44 ana gündem maddesi ve üç ilave önergenin görüşüldüğü meclis toplantısında açılış ve yoklamanın ardından birçok gündem maddesi ilgili alt komisyona havale edilerek hızlı bir şekilde toplantıya devam edildi.

Toplantıda, Uncubozköy mahallesinde bulunan Belediye spor Tesisleri'ne Manisalı spor adamı Halil Onultmak'ın adının verilmesi, Manisa Merkez Efendi Devlet Hastanesi'nin CBÜ Hastanesi tarafına yeni bir yol açılması, 11 mahallenin daha numarataj çalışmasının karara bağlanması, 2. TOKİ konutlarında Manisa Belediyesi'ne ait olan 17 dairenin satılması maddeleri oy birliğiyle kabul edilerek karara bağlandı.

Anavatanlı Belediye Meclis Üyesi Gökmen Aytaç, özelleştirilmesi tartışmalara yol açan Sümerbank Manisa Pamuklu Mensucat AŞ. ile ilgili asında yer alan haberlerden rahatsız olduğunu, konunun belediye meclis üyelerine daha detaylı bir şekilde açıklanmasını istedi. Başkan Bülent Kar, Sümerbank alanında belediyeye kalan bölümün 50 bin metrekarelik olduğunu, bunun 12 bin metrekarelik bölümüne Manisa Arkeoloji ve Etnografya Müzesi'nin taşınacağını, müzeden boşalan yerinde kent müzesi olarak kullanılacağını söyledi. Başkan Kar, "2 yıldır bu konu konuşuluyor. Burada iki hususun ayrıştırılması gerekiyor. Bu olayın siyasi yönü yoktur, ticari yönü vardır. Benim Ortak Girişim Gurubu'nun müdürü olmam dışında siyasi boyutu yoktur. Toplam 90 bin metrekarelik olan alanın OGG'ye ait olan kısmının satışı geçtiğimiz günlerde gerçekleştirildi. Buraya büyük bir alışveriş merkezi kurulacak. 2008 yılı sonlarına doğru faaliyete geçeceğini umut ediyoruz. Geriye kalan 50 bin metrekareden 12 bin metrekaresi müze olacak. Geriye kalan 38 bin metrekarelik alanın yüzde 10'unu kapalı alan olacak şekilde projelendirilerek yap-işlet-devret usulüyle ilgili olarak buraya aqua park gibi bir yerin yapılmasını istiyoruz. Cafeteryası olan, insanların dinlenebileceği bir alan oluşturulması için çalışmalarımız devam ediyor. Manisalı işadamlarına duyurduk. Ancak geriye dönen olmadı. Yeniden ilan edeceğiz. Bizim istediğimiz bu alanın tamamının aynı tarihte Manisalıların hizmetine sunulmasıdır. Bu konuda başkan ve encümene yetki verilmesini talep ediyoruz" diye konuştu. Mecliste görüşülen 47 maddenin 46 oybirliğiyle karara bağlanırken, 36. madde oy çokluğuyla kabul edildi.

(ÖU-ÖA-YK)

08.05.2007 16:29 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title