Haberler

Manisa'da sokaklar ve parklar 65 yaş ve üzeri kişilerle doldu

Güncelleme:

Manisa'da sokaklar ve parklar 65 yaş ve üzeri kişilerle dolduMANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde, 4 saatliğine sokağa çıkma kısıtlamaları sona eren 65 yaş üzeri kişiler, soluğu dışarıda alıp, güneşli bir havada yürüyüş yapmanın keyfini çıkardı.

Manisa'da sokaklar ve parklar 65 yaş ve üzeri kişilerle doldu

MANİSA'nın Şehzadeler ilçesinde, 4 saatliğine sokağa çıkma kısıtlamaları sona eren 65 yaş üzeri kişiler, soluğu dışarıda alıp, güneşli bir havada yürüyüş yapmanın keyfini çıkardı.

65 yaş ve üzeri kişiler, saat 11.00 ile 15.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasının kaldırılmasıyla beraber kendilerini dışarıya attı. 21 Mart'tan bu yana evde olan 65 yaş üzeri vatandaşlar, güneşli bir günün tadını çıkardı. Bazı vatandaşlar parklarda otururken bazıları ise yürüyüş yapıp bisiklet sürmeyi tercih etti. Vatandaşların büyük çoğunluğunun maske takarak koronavirüse karşı önlem aldığı görülürken, sosyal mesafe kuralına ise uymayanlar dikkati çekti. Peker Mahallesi'nde bulunan Okan Divrik Parkı'ndaki çimlerin üzerine sandalyelerini alıp gelen 65 yaş üzeri kişelere ise Mahalle Muhtarı Saffet Taşkıncan karanfil verip, maske dağıtılarak Anneler Günü'nü kutladı. Bazı yaşlı vatandaşlarsa Yunusemre ilçesinde bulunan Ağlayan Kaya mevkiinden şehri izleyerek kısıtlamadan muaf tutulan zamanlarını geçirdi.

YAŞLILAR MUTLU

Türkiye'nin süreci başarılı bir şekilde yürüttüğünü anlatan Birsel Akçakır (80), "Dizimden ameliyatlıyım. 3 senedir fazla dışarı çıkamıyordum. Sadece akşamları parka çıkıyordum. O nedenle eve alışkınım. Ama her gün gezmeye çıkanlar için evde kalmak zor bir durum.

Bence dünyaki en güzel yer Türkiye. Çünkü her imkanımız var. Salgın nedeniyle alınan tedbirlerle en az kayıpla bu işi atlatıyoruz. Sağlık Bakanını çok tebrik ediyorum" dedi.

Dışarıya çıkmanın vermiş olduğu mutluluğu anlatan Nihal Güldemir (73) de " dışarı çıkınca kendimi cennette gibi hissettim. Türkiye'nin koronavirüs ile mücadelesini çok iyi buluyorum. Gayet başarılı bir şekilde süreç yürütülüyor" diye konuştu.

Türkiye'nin çok güçlü bir devlet olduğunu böyle günlerde daha iyi görüldüğünü anlatan Mehmet Yıldırım (76), "Bize böyle bir izin verildi. Çok mutlu olduk. Parka çıktık hava almaya. Çok güzel bir duygu. Türkiye diğer Avrupa ülkelerine yardım gönderiyor. Hem onların bu hastalığı yenmesinde hem de bizlerin hastalığı yenmesi noktasında yardımcı oluyor. Herkesten Allah razı olsun" dedi.

Dışarı çıkmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Tülin Göç (82) de "Geçen 10 Mart'tan bu yana evde izoleydim.

Gerçekten çok bunalmışım. Dışarı çıktık ama neredeyse yürümeyi bile unutmuşuz" diye konuştu.

MAHALLE MUHTARI MORAL VERDİ

Peker Mahalle Muhtarı Saffet Taşkıncan da, "Uzun zamandır yaşlılarımız evren dışarı çıkamıyorlar. Daha önce hiç böyle sıkıntılı bir dönem yaşamamışlardı. Cumhurbaşkanımız onlara bir jest yaptı. 4 saat dışarı çıkmalarına izin verildi. Sokağa çıktıkları ilk gün Anneler Günü'ne denk geldiği için hem günlerini kutlayalım istedik, hem de birer maske ve çiçek takdim ettik. Onları bir nebze olsun mutlu etmek istedik. Onlara moral oldu. İnşallah bu günleri bir an önce atlatırız. Hepsi parkları çok özlemiş. Parklara bir an önce çıkarlar sohbet etme imkanı bulurlar" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Şehzadeler Türkiye Haberler

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Kamuda tasarruf paketi açıklandı! Personel servisi uygulaması sona eriyor

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

İlkokulda başladı, lisede devam etti! İstanbul'da 15 kişi, talihsiz kız çocuğuna şantajla tecavüz etti

Bakmadan Geçme

14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 14 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 14 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680 Barcelona Real Sociedad maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Barcelona R.Sociedad maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Barcelona Real Sociedad maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Barcelona R.Sociedad maçı kaç kaç, canlı maç skoru!
CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title