Haberler

Maltepe Üniversitesinden "Mimarlık ve Felsefe: Mimarlığı Yeniden Düşünmek" Sempozyumu

Maltepe Üniversitesi, “Mimarlık ve Felsefe: Mimarlığı Yeniden Düşünmek” adlı sempozyum düzenledi.

Maltepe Üniversitesi, "Mimarlık ve Felsefe: Mimarlığı Yeniden Düşünmek" adlı sempozyum düzenledi.

Maltepe Üniversitesi açıklamasına göre, Braas Çatı Sistemleri, Maltepe Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölümü ile alanında çok değerli isimlerin biraraya geldiği sempozyumda mimarlık ve felsefe üzerinde konuşuldu. Sempozyumda mimarlık kavramı felsefi açıdan incelendi, mimarlık ve felsefe arasındaki yakın bağ masaya yatırıldı.

Maltepe Üniversitesi Adnan Saygun Konferans Salonu'nda gerçekleşen sempozyumun açılış konuşmalarını Maltepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Köymen ile Braas Çatı Sistemleri İcra Kurulu Başkanı Daniş Navaro yaptı. Bir tam gün süren sempozyumda oturum başkanlıklarını Maltepe Üniversitesinden Prof. Dr. Betül Çotuksöken ile Prof. Dr. Hülya Turgut üstlendi. Sempozyumda şehir plancı Faruk Göksu, mimar Korhan Gümüş, Orta Doğu Teknik Üniversitesinden Prof. Dr. Ahmet İnam, Sakarya Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Özlem Oğuzhan, Maltepe Üniversitesinden Yrd. Doç. Dr. Güncel Önkal, Antalya Kent Konseyinden Dr. Yusuf Örnek, Mimar Nevzat Sayın ve Kocaeli Üniversitesinden Prof. Dr. Afşar Timuçin konuşmacı olarak yer aldı.

Sempozyumda şu soruların yanıtları arandı:

"Mekan yaratan ya da oluşturan bir özne olarak 'mimar' günümüzde ne durumda? Mimarlar bilen, eyleyen, değiştiren özneler olarak kendilerini, yaptıkları işi nasıl değerlendiriyor? Mimari tasarımda insan ve insan ihtiyaçları ne ölçüde belirleyici? Bir 'çözüm' bağlamı olarak mimari tasarımın yerel – evrensel gerilimindeki duruşu ne gibi özellikler taşıyor? Mimari çözümler insanı insan yapan nitelikleri, özellikleri, kısacası insanın varlık koşullarını ne ölçüde dikkate alıyor? Mimarlar zamanın ruhundan nasıl etkileniyor ya da zamanın ruhunu nasıl etkiliyor?"

"Dönüşüm ve Kent", "Dönüşüm, Kent ve İnsan", "Dönüşüm, Mimarlık ve Gelecek" başlıklı üç oturumun gerçekleştiği sempozyuma mimar, akademisyen ve geleceğin mimarları olarak öğrenciler katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Adnan Saygun Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title