Haberler

Malatya: Valilik Belediye Mezbahasını Kapattı

Malatya'nın Darende İlçesi'ndeki Belediyeye Ait Mezbahanın Gerekli Sağlık ve Hijyenik Kurallara Uymadığı Gerekçesiyle Valilik Tarafından Kapatıldığı Bildirildi.

Malatya'nın Darende İlçesi'ndeki belediyeye ait mezbahanın gerekli sağlık ve hijyenik kurallara uymadığı gerekçesiyle valilik tarafından kapatıldığı bildirildi.

Tarım İl Müdürlüğü'ne gelen bir şikayet üzerine yapılan inceleme sonrasında mezbahanın, taşıması gereken özelliklerden yoksun ve sağlık kuralarına aykırı bir şekilde faaliyet göstermesi nedeniyle Malatya Valiliği tarafından kapatıldığı belirtildi. Valiliğin, mezbahadaki standart dışı hizmet nedeniyle de Darende Belediyesi'ne bin 98 YTL tutarında para cezası da uyguladığı kaydedildi.

Darende Belediye Başkanı Memduh Önal, ilçede günlük 20 küçük ve büyük baş hayvan kesiminin yapıldığını aktararak, "Yapılan bir inceleme neticesinde ilçemizdeki belediyemize ait mezbaha bir takım eksiklikleri ve standartlara uymayan şartları gerekçe gösterilerek kapatılmıştır. Uzun bir süreden beri hizmet veren tesisi yenilemek amacıyla çalışma ve fiyat araştırmalarımız devam ediyordu" dedi.

Önal, mezbahanın yeniden hizmete girmesine kadar kesimlerin ilçe dışında yapılacağını belirterek, kaçak kesimlere karşıda Tarım Müdürlüğü'nün denetlemelerde bulunması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title