Haberler

Malatya Sabancı Kültür Merkezi Tadilata Alındı

Sabancı Vakfı Tarafından Yaptırılarak Kullanım Hakkı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne Devredilen Sabancı Kültür Merkezi, Tadilata Alındı.

Sabancı Vakfı tarafından yaptırılarak kullanım hakkı İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne devredilen Sabancı Kültür Merkezi, tadilata alındı.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, yaptığı açıklamada, 1990 yılında Sabancı ailesinin yaptırarak Malatyalılara armağan ettiği Sabancı Kültür Merkezi'nin, ihtiyaç duyulan tadilat ve onarım çalışmalarının yine Sabancı Vakfı tarafından başlatıldığını belirtti. Sabancı Kültür Merkezi'nin yeniden düzenleneceğini kaydeden Özbay, şunları söyledi:

“Sabancı Vakfı'na teşekkür ediyoruz. Tadilat ve onarım teklifimizi kabul ederek merkezi yeniden modernize ediyorlar. Tadilat çalışmaları yaklaşık bir ay sürecek. Tadilat çalışmaları sürerken, bizde doğalgaz çalışmalarını başlattık. Her iki çalışmada bir arada bitirilecek.”

Bu arada, Sabancı Kültür Merkezi'nde tiyatro, konser gibi etkinliklerde kullanılan 500 kişilik çok amaçlı salon, sergi faaliyetleri için bir salon, güzel sanat dalları ve sanat çalışmaları için eğitim atölyeleri, yetişkinler ve çocuklar için kütüphane ve idari ofisler bulunduğu bildirildi.

(BK-OÇ-Y)

11.11.2007 14:22 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title