Haberler

Malatya Muhasebeciler Odasından Mali Tatil Açıklaması

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (Smmmo) Başkanı Bahadır Altaş, 1 Temmuz ile 20 Temmuz Tarihlerini Kapsayan Dönemde Mali Tatil Uygulanacağını Belirterek, Bu Dönemde Aksaklıkların Yaşanmaması İçin Tüm Önlemlerin Alındığını Kaydetti.

Malatya Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı Bahadır Altaş, 1 Temmuz ile 20 Temmuz tarihlerini kapsayan dönemde Mali Tatil uygulanacağını belirterek, bu dönemde aksaklıkların yaşanmaması için tüm önlemlerin alındığını kaydetti.

Altaş, oda binasında düzenlediği basın toplantında Mali Tatil ile ilgili bilgiler verdi. Altaş, "Mali tatilin son günü 21 Temmuz.2008 olarak uygulanacaktır. Mali Tatil uygulandığı tarihlere denk gelen; Vergi Dairelerine verilen beyannameler bildirimler ve ödemeleri, 506 sayılı Sosyal Sigortalar Kanununa tabi işverenlerin, beyan, bildirim ve ödemeleri, 4447 sayılı İşsizlik Sigortası beyan bildirim ve ödemeleri, 4857 sayılı İş Kanununa göre işverenlerce yapılması gereken, beyan bildirim ve ödemeleri, 1479 sayılı Esnaf ve Sanatkarlar ve Diğer Bağımsız Çalışanlar beyan bildirim ve ödemeleri, 2926 sayılı Tarımda Kendi Adına ve Hesabına Çalışanlar Sosyal Sigortalar Kanununa tabi sigortalıların, bilirim beyan ve ödemeleri, Mali tatilin bitiminden itibaren 28.Temmuz 2008 tarihine kadar 7 gün içinde yerine getirilecektir. Mali tatile rastlayan sürelere ilişkin tebligat işlemlerinde süre, mali tatilin son gününden itibaren işlemeye başlayacak. Mali tatilin sona erdiği günü izleyen yedinci gün mesai saati bitiminde sona ermiş sayılacaktır. Ayrıca Mali tatil süresince inceleme amacıyla defter ve belgelerin ibrazı talep edilmeyecektir" dedi.

Altaş, şu bilgileri verdi:

"Mali Tatil uygulama süresinde gümrük idareleri, il özel idareleri ve belediyeler tarafından tarh ve/veya tahsil edilen vergi, resim ve harçlarla ilgili beyan, bildirim ve ödemelere normal süresi içerisinde yerine getirilecektir. Mali tatil sadece bildirim ve beyanların sürelerinin ertelenmesine yönelik olup Mali tatile rastlayan döneme ilişkin Muhasebeci ve Mali Müşavirler tarafından yerine getirilmesi gereken yükümlülüklerin dışında Vergi daireleri ve diğer kuruluşlar tarafından kayıt dışı işlemlere ait denetim ve kontrol normal şekilde devam edecektir. Mükelleflerin mali tatil süresinde yasalarda öngörülen şekilde düzenlemesi gereken (Fatura, Fiş vb.) belgeleri düzenlemeleri ve Mükelleflerin bu konudaki yükümlülüklerini eksiksiz olarak yerine getirmeleri gerekmektedir." Mali tatil süresince tüm muhasebe bürolarında gerekli elemanlarında bulundurulacağını belirten Altaş, "Şunun özellikle bilinmesini isteriz ki yaptığımız işin önemi ve özelliği gereği bedenen ve fikren yoğun bir çalışma isteyen mesleği icra etmekteyiz. Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar gelişen teknoloji bizlerin bu çalışmayı yapmasını zorunlu kılmaktadır Tüm kamuoyunun bu çalışmamızın karşılığında da hem yaptığımız işe hem de bizlerin sosyal kazanımlarına saygı duyması en büyük isteğimizdir" ifadelerini kaydetti.

(FD-OÇ-Y) 30.06.2008 16:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title