Haberler

Malatya'dakı 'En Iyı Kayısı Yarısması'na 186 Uretıcı Katıldı

Malatya'da Duzenlenen 'En Iyi Kayisi' Yarismasina 186 Uretici Katildi. Yarismada Battalgazi İlcesinden Sefik Ersan'in Urunleri 1. Oldu.

Malatya'da duzenlenen 'En Iyi Kayisi' yarismasina 186 uretici katildi. Yarismada Battalgazi ilcesinden Sefik Ersan'in urunleri 1. oldu.

15. Malatya Fuari Uluslararasi Kultur Sanat ve Kayisi Festivali kapsaminda geleneksel hale getirilen 'En Iyi Kayisi Yarismasi' Kernek Parki'nda yapildi. 186 ureticinin katildigi ve Hacihaliloglu kayisi turunde yapilan yarismayi vali Halil Ibrahim Dasoz, Belediye Baskani Cemal Akin, CHP Malatya milletvekili Mevlut Aslanoglu, AK Parti Malatya milletvekili adaylari Mucahit Findikli ve Oznur Calik, Vergi Dairesi Baskani Niyazi Ozkok, Emniyet Muduru Ali Osman Kahya, Tarim Il Muduru Ahmet Guldal ile birlikte

cok sayida davetli izledi.

Tarim Il Muduru Ahmet Guldal, gecmis yillara gore yas kayisi ihracatinda onemli gelismelerin oldugunu belirterek, kayisinin Malatya'dan direkt Avrupa Biriligi ulkelerine ve Rusya'ya yas olarak ihrac edildigini belirtti. Bu yil bugune kadar sadece Malatya'daki kayitlara gore 4 bin 500 ton yas kayisinin ihrac edildigini belirten Guldal, ihracatci firma sayisinin bu yil 11'e ciktigini aktardi.

Belediye Baskani Cemal Akin ise konuyla ilgili sunlari kaydetti: "Kayisi, Malatya'da 60 bin ailenin, yaklasik 300 bin insanimizin dolayli veya dolaysiz gecim kaynagi durumundadir. Boylesine onemli bir urunun uretiminden pazarlanmasina ve ihracatina kadar her asamada karsilasilan problemleri en aza indirmek yoneticiler olarak hepimizin gorevidir. Kayisi uretim ve pazarlamasinin hemen her asamasinda birtakim sorunlar vardir. Bu sorunlarin buyuk bir bolumunun ulke icerisinde cozulmesi mumkundur. Ancak yuzde

90'indan fazlasi ihrac edilen kayisinin en buyuk sorunu olan pazarlama ve ihracat konusu sadece kendi icimizde cozulebilecek bir sorun degildir."

Vali Halil Ibrahim Dasoz ise, yarismada dunyanin en iyi kayisilarinin yarismakta oldugunu soyleyerek, "Bizlere bu hakli gururu yasatan ureticilerimize tesekkur ediyorum. Kayisi Malatya'nin simgesi olmus bir urundur. Bunun festivallerle, fuarlarla en iyi sekilde tanitilmasi hepimizin en onemli sorumlulugudur. Kayisiyi cok daha ileriye goturmek durumundayiz" dedi.

En Iyi Kayisi Yarismasi'na Battalgazi ilcesinden katilan Sefik Ersan 1. olurken, Puturge'nin Ormeli koyunden katilan Aslan Aksu 2. ve Yesilyurt ilcesine bagli Gunduzbey beldesinden katilan Hasan Akinci ise 3. oldu.

(BK-ST-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title