Haberler

Bozdağ: BM Ölü Sayıcılığı Yapıyor

Güncelleme:

Malatya'da bulunan konteyner kentte barınan Suriyelilere, Malatya Girişim Gurubu tarafından iftar yemeği verildi.

Malatya'da bulunan konteyner kentte barınan Suriyelilere, Malatya Girişim Gurubu tarafından iftar yemeği verildi. İftar yemeğine katılan Başbakan yardımcısı Bekir Bozdağ, iftar öncesi Suriyeli çocuklara yakın ilgi gösterdi. Masaları dolaşarak çocuklarla sohbet eden Bozdağ, çocukları kucağına alarak sevdi. Suriyelilerle birlikte iftar açan Bozdağ, iftardan sonra yaptığı konuşmada ise Birleşmiş Milletlere yüklendi.

BM'YE AĞIR ELEŞTİRİLER

Dünyanın hiç bir yerinde kan ve gözyaşının olmasını istemediklerini belirten Bozdağ, Birleşmiş Milletlerin yapısına rağmen Orta Doğuda ve dünyanın birçok yerinde savaş ve gözyaşının devam ettiğini söyledi. Esad'ın kendi halkı üzerine havadan, karadan ve denizden ölüm yağdırdığını belirten Bozdağ, bu durum karşısında Birleşmiş Milletlerin sadece ölüleri saydığını ifade etti. BM'yi ölü sayıcılığı yapmakla eleştiren Bozdağ, 'Suriye'de Esad'ın öldürdükleri Müslümanlar değil de Hıristiyan yada başka dine mensup olsaydı acaba BM bu katliama böylesine seyirci kalır mıydı' hiç şüpheniz olmasın kesinlikle seyirci kalmazdı ve gerekli adımları atardı. Ama Müslümanlar katledilince buna karşı sadece sessizlik varö ifadelerini kullandı.

Suriye'de insanların yaşadıkları dram, ızdırap ve ölümlerden birinci dereceden Esad ve onun tetikçilerinin sorumlu olduğunu ifade eden Bozdağ, 'Ancak bu ölümleri sonlandırma imkanı bulunup da bu imkanı kullanmayan uluslar arası toplum ve bu noktada kılını kıpırdatmayanlar da bunlardan mesuldür tarih bu mesuliyeti unutmayacak ve er yada geç bunun hesabını soracaktırö dedi.

ULUSLAR ARASI TOPLUM İLGİSİZ-

Türkiye olarak bütün bu yaşanılanların farkında olduklarını kaydeden Bozdağ, Suriye'de akan kanı durdurmak ve Esadın zulmünü sonlandırmak için üzerlerine düşen görevi yaptıklarını ve yapmaya da devem edeceklerini dile getirdi. Türkiye'de bulunan toplamda 300 bine yakın Suriyeli mültecilerin tüm ihtiyaçlarını ülke olarak kendilerinin karşıladığını ifade eden Bozdağ, uluslar arası toplum gerekli yardımları yapmamasın eleştirdi. Uluslar arası toplumun böylesi bir durumda daha fazla yardım yapmaları gerektiğini belirten Bozdağ, Esad yönetiminde destek ve silah veren ülkeleri de eleştirerek, 'Esad'ın yanında kardeşlerine ölüm kusturanlar bilmelidirler ki bu ölümlerden ne kadar Esad sorumluysa ne kadar tetikçileri sorumluysa, onlara yardım edenlerde bir o kadar sorumludurlarö şeklinde konuştu. Bu arada tercüman aracılığıyla konuşmasını yapan Bekir Bozdağ'ın konuşması sırasında bazı mültecilerin gözyaşlarına hakim olamadığı görüldü.

KAMPLARDA 5 BİN BEBEK DÜNYAYA GELDİ-

AFAD Başkanı Fuat Oktay'da yaptığı konuşmada, kamplar ile ilgili son durum hakkında bilgiler verdi. 'İnşallah gelecek yıl Ramazan ayında Suriyeli kardeşlerimizle kendi evlerinde iftarımızı açarızö diyen Oktay, şuan itibariyle Türkiye'de 21 mülteci kampının bulunduğunu belirtti. Kamplarda 200 bin mültecinin barındığını ifade eden Oktay, diğer mültecilerle birlikte bu sayının 300 bine ulaştığını kaydetti.

2 yıllık süre zarfında mülteci kamplarında barınan 1 milyon 400 bin Suriyeli'ye sağlık hizmeti sunduklarını belirten Fuat Oktay, 250 bin mültecinin hastanede tedavi edildiğini ve 25 bininin ise ameliyat edildiğini belirtti. Kamplarda şuana kadar 5 bin 100 doğumun gerçekleştiği bilgisini de veren Oktay, mülteci kamplarında 30 bin öğrenci, bin 600 öğretmen ve 28 bin civarında da kursiyerin bulunduğu bilgisini verdi.

HER MAHALLENİN MUHTARI VAR-

AFAD olarak kamplarda aktif görev aldıklarını belirten Oktay, konteyner kentlerde yer alan sokak ve mahallelerde düzenli olarak muhtarlık ve azalık seçimlerinin de yapıldığını belirterek, mültecilerin seçtikleri muhtar ve azaların kamp yönetimin de görev aldığını söyledi.

Konuşmaların ardından, İlahi gurubu tarafından ilahiler seslendirilirken, Başbakan Yardımcısı Bozdağ'ın kamptan ayrılması ile iftar programı sona erdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title