Haberler

Malatya: Bbp Lideri Yazıcıoğlu Malatya'da...(2)

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazcıoğlu, fert başına düşen milli gelir rakamının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Fert başına 5 bin 800 dolar düşecek kadar ekonomi büyüdüyse, Anadolu'daki vatandaşın, bu 5 bin 800 dolara hiç bir zaman sahip olamamış bu insanların hakkı kimin cebine gitti?" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazcıoğlu, fert başına düşen milli gelir rakamının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Fert başına 5 bin 800 dolar düşecek kadar ekonomi büyüdüyse, Anadolu'daki vatandaşın, bu 5 bin 800 dolara hiç bir zaman sahip olamamış bu insanların hakkı kimin cebine gitti?" dedi.

Parti çalışmaları için Malatya'ya gelen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, beraberindeki partililerle birlikte Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti. Yazıcıoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Esnaf ve sanatkarlarımız, işi bilinen, kapısı açık, herkes tarafından tanınan, aldığı ve sattığı belli olan insanlardır. Ne yazık ki eli gönlü açık olan misafirperver, cömert, vergisini veren, alınteri ile geçinen bu insanların sorunlarına yeterince eğilinmiyor. Süratle marketler yasası çıkması lazım. Dünyanın hiç bir yerinde böyle bir olay yoktur. Mahalle aralarında hipermarketler olmaz. Şimdi süpermarketleri bırakın, megamarketler oluşmaya başladı. Bu, bütün küçük esnaflarımızı yok ediyor. Nasıl küçük balık büyük balığı yutar, işte yutuyor. Bir de şimdi yabancı sermaye ortaklığı ile megamarketler zinciri açılıyor. Yani Karadeniz'e köpek balıklarını bıraktığınızı düşünün, 1 tane hamsi bırakmaz. Karadeniz'de bir müddet sonra hamsi kalmaz, köpek balıkları hepsini yutar. Şimdi bu küresel sermayeye dayanan bu megamarketler zinciri, Anadolu esnafını tamamen yok ediyor. Buna tedbir alınmıyor. Esnaf bu konuda koruma altına alınmıyor. Esnaf megamarketlerin insafına terk ediliyor" ifadelerini kullandı.

Fert başına düşen milli gelir rakamının gerçeği yansıtmadığını öne süren Yazıcıoğlu, "Türkiye'de 'Ekonomi büyüyor' deniliyor. Peki büyüyorsa, neden esnafın tezgahında yok, neden çiftçinin tarlasında yok, neden işçinin, emeklinin ücretinde yok, neden vatandaşın sofrasında yok? Sofraya yansıması lazım. Fert başına düşen milli gelirin 5 bin 800 dolar olduğunu iddia edenleri Anadolu'ya çağırıyorum. Gelsinler esnafa sorsunlar, üreticiye çiftçiye sorsunlar. 5 bin 800 dolar ne demek. Sende 5 bin 800 dolar var mı diye sorsunlar. Fert başına 5 bin 800 dolar düşecek kadar ekonomi büyüdüyse, beraberinde işsizliği büyüttüyse, yoksulluğu büyüttüyse, sefaleti büyüttüyse, Anadolu'da ki vatandaşın, bu 5 bin 800 dolara hiç bir zaman sahip olamamış bu insanların hakkı kimin cebine gitti? Bu kanserli bir büyümedir. Dolayısıyla önemli olan yatırıma, üretime, istihdama ve ihracata dayalı bir büyümedir. Çok üretim ve adil gelir dağılımı yoksa ekonomi, sömürü düzenidir. Altta kalanın canı çıkar, güçlü olanlar işini götürür, defteri açık olanlar vergisini verir, namusu ile vergisini veren insanlar enayi durumuna düşer. Bugün maalesef böyle" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de belli bir grubun her şartta kazandığını iddia eden Yazıcıoğlu, şöyle devam etti:

"Kur düşüyor onlar kazanıyor, enflasyon düşüyor onlar kazanıyor. Enflasyon düşüyor onlar kazanıyor, enflasyon yükseliyor onlar kazanıyor. Yani her şartta onlar kazanıyor. Kriz geliyor bordrolu işçi, emekli, vergi veren esnaf, memur kaybediyor. Krizden de bir avuç grup kazanıyor. Sonra bakıyorsunuz istikrarlı dönem geliyor, yine onlar kazanıyor".

Daha sonra konuşan Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin ise "Millet perişan, kim ne derse desin. Umudumuz var, beklentimiz var düzelecek diye, ancak her geçen gün kötüye gidilmekte" dedi. Esnaf ve sanatkarların bu ülkenin omurgası olduğunu belirten Keskin, mahalle aralarına kadar yayılan marketlerin de artık önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti. Ekonomik rakamların tabana yansımadığını söyleyen Keskin, AK Parti ve CHP Malatya milletvekilleri arasında, İnönü Üniversitesi'nin Kadro Kanun Tasarısı'nın TBMM gündemine alınması teklifinin görüşülmesi esnasında yaşanan olayları da değerlendirerek, "Hem bizi ve hem de Malatya'yı üzdü. Bizleri çok rencide etti. Bu milletvekili arkadaşlarımızın Malatya'yı küçük düşürmeye hakkı yoktur. Malatya, 2 Cumhurbaşkanı, 2 Başbakan çıkartan ve sayısız bakanlar veren bir il" diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title