Haberler

Malatya Barosundan Kayıp-kaçak Bedeline Tepki

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han, yasallaştırılması düşünülen elektrik abonelerinden alınan kayıp-kaçak bedelinin hukuki olmadığını söyledi.

Malatya Barosu Başkanı Avukat Enver Han, yasallaştırılması düşünülen elektrik abonelerinden alınan kayıp-kaçak bedelinin hukuki olmadığını söyledi.

Baro Başkanı Han, düzenlediği basın toplantısında elektrik abonelerinden tahsil edilen kayıp-kaçak bedelinin iadesinin engellenmesine ilişkin kanun teklifinin meclis gündeminde olduğunu belirterek, "Elektrik abonelerinde alınan kayıp kaçak bedellerinin alınmasının hukuki olmadığını düşünüyorum. Bu haliyle harcamasını yapmadıkları kayıp kaçak bedellerini ilgili dağıtım şirketleri tarafından ve Türkiye Elektrik Kurumu tarafından abonelerden alınmış olmasını hukuki bir tarafı olmadığını düşünmekteyiz" dedi.

Tüketici Mahkemeleri ve Yargıtay'ın kayıp-kaçak bedellerinin vatandaşlara ivedi olarak iadesi noktasında bir karar verdiğini hatırlatan Baro Başkanı Han, şöyle konuştu: "Meclis gündeminde bulunan kayıp-kaçak bedellerine ilişkin yasa maddesiyle bu bedelin vatandaşa iadesinin engellenmesi için kanun yapma cihetine gidilmiştir. Ben burada başta Malatya milletvekilleri olmak üzere tüm milletvekillerimize sesleniyorum. Kayıp kaçak bedellerinin kanunlaşmasının önüne geçilmesini istiyoruz. Milletvekillerimizin vatandaşlarımızın yanında olmasını istiyoruz."

Baro Başkanı Han, ayrıca, Meclis gündeminde olan İhtisas Mahkemelerinin kurulmasına ilişkin yasa tasarısını da eleştirdi. Malatya Barosu başkanlığı olarak özel yetkili mahkeme, devlet güvenlik mahkemesi statüsünde bir ihtisas mahkemesi kurulmasını istemediklerinin altını çizen Han, "Evet, İhtisas Mahkemeleri olmalıdır. Malatya'da bir Ticaret Mahkemesi kurulmalıdır. İş mahkemesi bir ihtisas mahkemesidir. Aile mahkemeleri bir ihtisas mahkemeleridir. Ancak, özel yetkili mahkeme Devlet Güvenlik Mahkemesi statüsünde bir ihtisas mahkemesi kurulmasını istemiyoruz" ifadelerini kullandı.

Baro Başkanı Enver Han, İç Güvenlik Yasa Tasarısı ile ilgili yaptığı değerlendirmede, Malatya Baro olarak bu kanundan kısa zamanda geri dönülmesini talep ettiklerini belirterek İç Güvenlik Yasa Tasarısında çekince duydukları maddelerin bulunduğunu söyledi. Özgürlüklerin engellenmemesi için bir an önce tasarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini ifade eden Han, "Şu an yasalaşması beklenen iç güvenlik yasa tasarısında idareye yani valilerimize ve kaymakamlıklarımıza acele hallerde gözaltı yetkisi verme kararının tanımış olması kuvvetler ayrılığı ilkesinin ihlali anlamına gelecektir" diye konuştu. - MALATYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Yargıtay Türkiye Malatya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title