Haberler

Londra: Bakan Babacan'ın İngiltere Temasları

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "AB'yi Bir Ev Olarak Düşünürsek, Türkiye'yi Bu İçinde Kalıcı Bir Unsur Olarak Göstermemiz Gerekir" Dedi.

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, "AB'yi bir ev olarak düşünürsek, Türkiye'yi bu içinde kalıcı bir unsur olarak göstermemiz gerekir" dedi.

Devlet Bakanı Ali Babacan çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği İngiltere'nin başkenti Londra'da önemli açıklamalarda bulundu. Türkiye'nin AB evinin bir unsuru olduğu ifade eden Babacan, "Evin içinde huzur sağlanması yoğun temaslarla gerçekleşir. Tabi önümüzde önemli konular var. Kıbrıs ile ilgili konulardaki politikamızı muhataplarımıza detaylı şekilde anlatmamız gerekiyor, özellikle de limanlar ve havaalanlarıyla ilgili konuları. Bizim bu konudaki pozisyonumuz çok net asla tek yanlı adım atmayacağımızı defalarca söyledik" şeklinde konuştu.

Türkiye'nin AB üyeliği sürecinde İngiltere'nin uzun vadeli bir vizyonu olduğunu ifade eden Babacan, "Bu konuda İngilizler, stratejik bir karar almış. AB'nin geleceğinde Türkiye mutlaka asıl üye olarak gözükürken her şeyden evvel istikrar için bu durumu şart olarak görüyorlar. Türkiye'yi bundan sonraki dönemlerde de açıkça destekleyeceklerini belirttiler" diye konuştu.

Kıbrıs'la ilgili problemden dolayı üyelik sürecinde yaşanan sıkıntılara da değinen Bakan Babacan, "Limanlarımızı ve hava alanlarımızı açmaya her zaman hazırız, ancak KKTC üzerindeki izolasyonlar sona ererse. Bizim hedefimiz KKTC ile ilgili kapsamlı bir çözüm. Annan Planı'ndaki gibi tüm problemleri masaya yatırıp sorunları çözecek bir yaklaşıma inanıyoruz. Bunun doğru yeri Birleşmiş Milletler'dir (BM)" ifadelerini kullandı.

Anayasa'nın 301. maddesi ile ilgi de konuşan Babacan, "Bunun yeni bir ceza yasası olduğunu muhataplarımıza anlatıyoruz. Henüz uygulamalar başlamamıştır. Biz yaşanan sıkıntıları gidermek için uygulamaların başlamasıyla elimizden geleni yapacağız" açıklamasında bulundu.

"2007 bütçesi 2003 yılında yaptığımız tüm bütçeler gibi gerçekten çok ciddi bir disiplin gerektirir" diyen Babacan, "Ciddi programlar sayesinde Türkiye'yi geçmiş yıllardaki bütçelerin çok ötesine taşıdık. Bu konuda bayram öncesinde çalışmalarımızı tamamlamayı düşünüyoruz. Ancak şu bilinmelidir ki başta ABD olmak üzere bir çok ülke Türkiye'ye ekonomik anlamda güveniyor" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title