Haberler

Litvanya'dan Bir Heyet Kuzey Irak'ı Ziyaret Etti

Kuzey Irak Bölge Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kemal Kerküki, Bölgeyi Ziyaret Eden Litvanya Hükümeti Heyetinden, Dış Güçlerin Lrak İçişlerine Müdahalesi ve Lrak'ın Egemenliğini İhlal Etmesine Karşı Kendilerine Yardım Etmelerini İstedi. Litvanya Heyeti İse Lrak'ın Bağımsız Bir Devlet Olduğunu ve Bu Ülkenin İçişlerine Hiçbir Yabancı Gücün Müdahale Etme Hakkının Bulunmadığını Bildirdi.

Kuzey Irak Bölge Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kemal Kerküki, bölgeyi ziyaret eden Litvanya hükümeti heyetinden, dış güçlerin lrak içişlerine müdahalesi ve lrak'ın egemenliğini ihlal etmesine karşı kendilerine yardım etmelerini istedi. Litvanya heyeti ise lrak'ın bağımsız bir devlet olduğunu ve bu ülkenin içişlerine hiçbir yabancı gücün müdahale etme hakkının bulunmadığını bildirdi.

Kuzey Irak bölgesine ziyaretlerde bulunan Litvanya hükümeti heyeti, Kuzey Irak Bölge Parlamentosu Başkan Yardımcısı Kemal Kerküki ile biraraya geldi. Kuzey Irak Bölge Parlamentosu'nda yapılan görüşmede, Litvanya hükümeti heyeti Kuzey Irak bölgesindeki istikrarlı ortamın ve tüm alanlarda kaydedilen gelişmelerin umutlandırıcı olduğunu belirtti. Heyet, Kuzey Irak Bölge Parlamentosu ile Litvanya Parlamentosu arasında siyasi, ekonomik, ticari ve diplomatik alanlarda ilişki geliştirilmeye hazır olduklarını da

ifade etti.

Kuzey Irak Bölgesel Parlamento Başkan Yardımcısı Kemal Kerküki de, lrak'ta askeri güçlerini bulundurdukları için Litvanya hükümetine teşekkürlerini sundu. Öte yandan, görüşmede Kuzey Irak Bölge Yönetimi ile Merkezi Bağdat Hükümeti arasında çözüm bekleyen sorunların da değerlendirildiği belirtildi.

Kemal Kerküki daha sonra, Litvanya hükümeti heyetinden dış güçlerin lrak içişlerine müdahalesi ve lrak'ın egemenliğini ihlal etmesine karşı kendilerine yardım etmelerini talep etti. Litvanya heyeti de, lrak'ın bağımsız bir devlet olduğunu ve bu ülkenin içişlerine hiçbir yabancı gücün müdahale etme hakkının bulunmadığını ifade etti. Litvanya heyeti, "lrak'a müdahale edecek herhangi bir ülke uluslararası toplumu karşısında bulur" dedi.

(AT-SŞ-SŞ-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title