Haberler

Liseleri Arası Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması

Liseleri arası Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışmasının Rize ayağı, Güneysu ilçesinde yapıldı.

Liseleri arası Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışmasının Rize ayağı, Güneysu ilçesinde yapıldı.

İlçedeki Osman Erkan İmam Hatip Lisesi Salonu'nda, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen yarışmayı Rize Valisi Nurullah Çakır, Güneysu Kaymakamı Gökmen Çiçek, Güneysu Belediye Başkan Vekili Rıfat Özer ve daire amirleri ile vatandaşlar izledi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle devam eden yarışmanın açılışında konuşan Vali Çakır yarışmacı öğrencilere başarılar diledi.

Daha sonra gerçekleştirilen ve 4 okulun katıldığı yarışmanın "Hafızlık" kategorisinde Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencisi Aziz Türk birinci, Güneysu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Zeki Çavaş ikinci, Kalkandere İmam Hatip Lisesi öğrencisi Ümit Gezli üçüncü oldu.

"Ezan okuma" kategorisinde ise birinciliği Güneysu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Mahmut Karaahmetoğlu, ikinciliği Rize Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Cihat Çelik, üçüncülüğü de İkizdere Anadolu İmam Hatip Lisesinden Furkan Başköylü kazandı. Dereceye girenlere altın, plaket ve çeşitli hediyeler verildi.

Yarışmada birinci olan öğrenciler 14 Nisan 2013'de Artvin'de yapılacak olan ve Orta Karadeniz ile Doğu Karadeniz'deki 10 ilin katılacağı bölge yarışmasında Rize'yi temsil edecek.

Muhabir: Mustafa Nezif Karslı

Yayıncı: Tuncay Bekar - RİZE

Kaynak: AA / Yerel

Osman Erkan Güneysu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title