Haberler

Laziolu Taraftarın Cenaze Töreni

İtalya'da Geçtiğimiz Günlerde Bir Polisin Açtığı Ateş Sonucu Hayatını Kaybeden Gabriele Sandri'nin Cenazesi Toprağa Verilirken, Beklenilenin Aksine Protestoların Dışında Törende Herhangi Bir Olay Yaşanmadı.

İtalya'da geçtiğimiz günlerde bir polisin açtığı ateş sonucu hayatını kaybeden Gabriele Sandri'nin cenazesi toprağa verilirken, beklenilenin aksine protestoların dışında törende herhangi bir olay yaşanmadı.

İtalya 1. Ligi'nde (Serie A) geçtiğimiz hafta oynanması planlanan Inter-Lazio maçını izlemek üzere arkadaşlarıyla birlikte Milano'ya giderken Arezzo bölgesindeki bir benzin istasyonunda Juventuslu taraftarlarla yaşanan tartışmada polisin havaya ateş açması sonucu hayatını kaybeden Gabriele Sandri adlı İtalyan taraftar toprağa verildi. Roma'da gerçekleştirilen cenaze törenine aşırı yağmura rağmen yaklaşık 5 bin kişi katıldı. Törene, Lazio futbol takımının oyuncuları ve yöneticilerinin yanı sıra Roma

Teknik Direktörü Spaletti ve takım kaptanı Francesco Totti de katılırken, çok sayıda Lazio ve Romalı taraftar da cenaze töreninde hazır bulundu.

Gabriele Sandri'nin ailesi ve yakın arkadaşları ise, kilisedeki tören sırasında özellikle de cenazenin çıkışı sırasında sinir krizi geçirdi. Tören sırasında sık sık "Adalet istiyoruz", "Gabrile'nin intikamı alınacaktır" şeklinde sloganlar atıldı. Bir grup katılımcının polis aleyhinde slogan atmaya başladığı sırada diğer gruplar tarafından susturulması da dikkat çekti.

Bu arada, İtalya İçişleri Bakanı Giulano Amato, cenaze töreni sırasında katılımcıların olay çıkartmayacaklarını bildiklerini, ancak her ihtimale karşı önlem aldıklarını ve muhtemel bir eylem durumunda güvenlik yetkililerinin müdahaleye hazır olduğunu vurguladı.

(DK-ERS-ERS-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title