Haberler

Hamilelere Lazer Epilasyonu Önerilmiyor

Güncelleme:

Çakmak Erdem Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Pınar Kulluk, hamilelere lazer epilasyonun önerilmediğini söyledi.

Yaz aylarının sonuna geldik ve yavaş yavaş sonbahara geçiş yapıyoruz. Soğuk mevsimler lazer epilasyona başlamak için en doğru zaman. Fakat lazer epilasyona başlamadan önce iyi bilgi sahibi olmak şart. Şüphesiz artık her köşe başında bir lazer merkezi görmeye başladık. Hatta internette duyurulan kampanyalarla çok uygun fiyatlarla bile satın almak mümkün. Fakat unutmamak gerekiyor ki, lazer epilasyon yapılmadan önce hakkında iyi bilgi sahibi olmalı, uzman olmayan kişilere işlemlerimizi yaptırmaktan kaçınmalıyız. İyi araştırılmadan yaptırılan epilasyon işlemi, paramızın çöpe gitmesine neden olurken, sağlığımızı da tehdit edebiliyor.

Lazer epilasyon hakkında detaylı bilgi veren Çakmak Erdem Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Uzm. Dr. Pınar Kulluk, "Lazer Epilasyon günümüzde çok moda. Bir çok bayan ve erkek tüylerinden kurtulmak için bu yöntemi kullanıyorlar. Lazer epilasyon; kişiye, uygulanan bölgeye ve kıl tipine uygun lazer enerjisini vererek kılların yok edilmesi yöntemidir.

Lazer epilasyon yöntemi ciddi zararlara yol açmamaktadır. Ancak uygulama esnasında ve uygulama sonrasında bir takım olumsuz etkiler görülebilir. Lazer Epilasyon uygulanan bölgede kişinin cilt hassasiyetine göre değişen sürede; 1 saat ile birkaç gün arasında kızarıklık oluşabilir. Deride kaşıntı, yanma, şişme gibi istenmeyen bu etkiler de 3-4 gün sonrasında geçer.

Hamileler, Lazer Epilasyona Dikkat !

Hamilelerde lazer uygulamasıyla ilgili araştırmalar etik açıdan çok uygun olmadığı için yapılamamaktadır. Ancak ilk 3 ay içerisinde lazer epilasyon yöntemi önerilmemektedir. Sonraki aylarda da annenin bebeğine zarar gelebileceği endişesi, lazer yaptırırken bebeğin hareketlenmesi ve hafif ağrının anneyi rahatsız etmesi gibi durumlar söz konusu olabileceği için tavsiye edilmemektedir. Başlanmış bir lazer epilasyon tedavisi varsa ve hamilelik bu süreçte oluştu ise tedavinin hamilelik sonrasına ertelenmesi gerekmektedir.

Yazın güneşlenme sonucu oluşan bronz bir tene her türlü lazer cihazıyla epilasyon yapmak doğru değildir. Bronzlaşmış tene lazer uygulandığı zaman lekelenmelere sebep olabilmektedir. Bronzluğa sadece Nd:yag lazer uygulanabilir. Bronzlaşmış ciltler de dahil her cilt rengine güvenle uygulanır, ince kıllarda da etkilidir.Yanık riski olmadığından yaz kış kullanılabilir, cilt lekelenmesine sebep olmaksızın uygulanabilir. Uygulama esnasında ciltle teması olmadığından hijyen açısından sorun yaşanmaz.

Lazer epilasyon uygulamalarında lazerin etki alanı, cilt ile sınırlıdır. Bu sebeple lazer enerjisinin etkisi cilt altına inmediği için bölgede bulunan iç organlar, rahim ve yumurtalıklara bir zararı bulunmamaktadır ve kısırlık ya da diğer iç hastalıklarına sebep olmamaktadır." dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title