Haberler

Lapseki'de Kreş Açıldı

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) desteği ile Lapseki Belediyesi tarafından yaptırılan "Çocuklar emin ellerde' isimli kreş, törenle hizmete açıldı."

Güney Marmara Kalkınma Ajansı'nın (GMKA) desteği ile Lapseki Belediyesi tarafından yaptırılan "Çocuklar emin ellerde' isimli kreş, törenle hizmete açıldı.

Lapseki Kaymakamı İsmail Ayhan Tavlı, törende yaptığı konuşmasına, bu anlamlı günde, başta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, onun silah arkadaşları ve ebediyete intikal etmiş gazileri, böylesine güzel bir vatanı bizlere emanet ettikleri için saygı ve hürmetle andığını söyledi.

GMKA'nın, Türkiye'de kurulan kalkınma ajanslarından bir tanesi olduğunu ifade eden Tavlı, ajansın yıl içerisinde çeşitli programlar sunduğunu kaydetti.

Projesi olan kurum kuruluşlar ile sivil toplum örgütlerinin ajansa müracaat ettiğini anlatan Tavlı, "Orada iyi projeler, kendisini kanıtlamış projeler anlam ifade ediyor ve destekleniyor. Şimdi açılışını yapacağımız tesiste bu anlamada kendisini ispat etmiş bir tesis. Lapseki için hayırlı olsun " dedi.

Belediye Başkanı Gani Mehmet Ekim de kreşin, kreşin toplam 382 bin liraya mal olduğunu, bunun 120 TL'sinin GMKA'dan hibe ile sağlandığını belirterek, kreşin 60 öğrenci kapasiteli olduğunu bildirdi.

Kreşte, çocuk gelişimi mezunu personelin çalıştığını kaydeden Ekim, "Ayrıca bir yüksek lisans yapmış edebiyat öğretmeni, bir hemşire, yüksekokul mezunu aşçı ve bir hizmetli olmak üzere hizmet vermekteyiz. Biz önce hizmette kaliteyi düşündük. Bu kreşte çocuklarımıza okul öncesi çok kaliteli bir eğitim vermek istiyoruz ilçemiz için hayırlı olsun" dedi.

Daha sonra, Lapseki Kaymakamı Tavlı, Belediye Başkanı Ekim ve MHP Çanakkale İl Başkanı Efkan Erkan, kreşin açılışını gerçekleştirdi.

Muhabir: Ercan Özçetin/Fikriye Susam Uyar

Yayıncı: Haluk Yüksel - ÇANAKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Gani Mehmet Ekim Marmara Lapseki Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title