Haberler

Kuzey Kore'nin Hidrojen Bombası Denediği İddiası

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapması konusunun uluslararası toplumla görüşülüp, gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapması konusunun uluslararası toplumla görüşülüp, gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Yonhap ajansının haberine göre, Kuzey Kore'nin, hidrojen bombası denemesinde bulunduğunu öne sürmesinin ardından Güney Kore Devlet Başkanı Park, Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısında açıklama yaptı.

Park, açıklamasında "Kuzey Kore'nin nükleer deneme yapması konusu uluslararası toplumla görüşülüp, gerekli adımlar atılmalı" ifadesini kullandı. Kuzey Kore'nin hidrojen bombası denemesinde bulunduğu iddiasını ağır bir dille eleştiren Park, bunun uluslararası barış ve istikrar için bir provokasyon olduğunu belirtti.

Güney Kore, Pyongyang yönetiminin hidrojen bombası olarak da bilinen termonükleer bomba geliştirmiş olabileceği konusunda uluslararası toplumu uyarmıştı.

Termonükleer bomba, hidrojen atomlarının birleşerek helyum atom yapısına dönüştüğü termonükleer tepkime nedeniyle atom bombasından daha güçlü bir etkiye yol açıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Güney Kore Kuzey Kore Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title