Haberler

Kuzey Kore, ABD ile Yapılacak Görüşmeyi İptal Etmeye Hazırlanıyor

Güncelleme:

Kuzey Kore, Çarşamba günü gerçekleşmesi planlanan Güney Kore görüşmesini iptal etti. Ayrıca ABD Başkanı Trump ile yapılacak görüşmenin de iptal edilebileceğini duyurdu.

AFP ajansının geçtiği Haber'>son dakika haberine göre, Kuzey Kore çarşamba günü gerçekleşmesi planlanan Güney Kore görüşmesini iptal ederken ABD Başkanı Donald Trump ile planlanan görüşmenin de iptal edilebileceğini duyurdu. İptalin gerekçesi ise Güney Kore ile ABD'nin gerçekleştirdiği askeri tatbikat.

GÜNEY KORE İLE YAPILMASI BEKLENEN GÖRÜŞME İPTAL EDİLDİ

AP'nin Güney Kore'nin Yonhap Haber ajansına dayanarak verdiği habere göre, Kuzey Kore, Güney Kore ile çarşamba günü yapılması planlanan görüşmeyi iptal etti.

Kuzey Kore ayrıca ABD ile Güney Kore arasında süren askeri tatbikatlar nedeni ile ABD ile yapılacak görüşmeyi de iptal etme tehdidinde bulundu.

GÖRÜŞME İLE GERİLİMİN AZALMASI HEDEFLENİYORDU

Kuzey Kore ve Güney Kore'nin Çarşamba günü bir sınır köyünde bir araya gelmesi ve sınır gerilimini azaltacak önerileri görüşmesi bekleniyordu.

Ayrıca Kore savaşı nedeni ile Kuzey ve Güney'de ayrı düşen ailelerin durumları da görüşülecek konular arasındaydı.

KUZEY KORE, TRUMP GÖRÜŞMESİNİ SORGULAMAYA BAŞLADI

Yonhap Ajansı Kuzey Kore Merkezi Haber Ajansı'nın Pyongyang yönetiminin Çarşamba günü gerçekleştirilecek görüşmeyi iptal ettiği haberini geçtiğini duyurdu.

Ayrıca Pyongyang'ın ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore ideri Kim Jong Un arasında önümüzdeki ay için gerçekleşmesi planlanan görüşmeyi de sorguladığı belirtildi. ABD ve Güney Kore arasındaki askeri tatbikat Cuma günü başlamıştı.

TATBİKAT ÖNCEDEN PLANLAMIŞ

Öte yandan, Pentagon sözcüsü tatbikatların, "Foal Eagle 2018 ve Max Thunder 2018" isimli tatbikatlar olduğunu ve 14-25 Mayıs arasında düzenelenmesinin rutin olarak önceden planlandığını açıkladı.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Güney Kore Kuzey Kore Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title