Haberler

Kuzey Irak'a Hava Harekatı İtalyan Basınında

Türk Savaş Uçaklarının Irak'ın Kuzeyindeki PKK Terör Örgütü Mevzilerine Düzenlediği Geniş Kapsamlı Hava Harekatını İtalyan Medyası Flaş Haber Olarak Duyurdu.

Türk savaş uçaklarının Irak'ın kuzeyindeki PKK terör örgütü mevzilerine düzenlediği geniş kapsamlı hava harekatını İtalyan medyası flaş haber olarak duyurdu.

İtalyan Resmi Haber Ajansı ANSA'nın "Tek Hedef PKK Kampları" başlığıyla duyurduğu haberde, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) gece yarısı düzenlediği hava harekatıyla sivil hedefleri değil sadece Kandil'deki terör örgütü PKK kamplarını hedef aldığı belirtildi. AGİ Haber Ajansı da gelişmeleri, "Ankara Hava Saldırısına Geçti" başlığıyla duyurdu. Irak kaynaklarına dayandırılan haberde, PKK kamplarını hedef alana saldırılarda bir bayanın hayatını kaybettiği ve sivil kayıpların bilançosunun daha da ağırlaşacağı

iddia edildi.

İtalyan Adnkronos ajansı ise, "Türk uçakları PKK kamplarını bombaladı" başlıklı haberinde, operasyonun ayrıntılarına yer verildi. ABD ve AB'nin de PKK'yı terör örgütü olarak tanıdığı belirtilen haberde, operasyonun teröristlerin yuvalandığı Kandil Dağı'nı hedef aldığı bilgisine yer verildi.

SKYTG24 haber kanalı ise gelişmeleri, "Türk uçakları Kuzey Irak'ı bombaladı: 1 ölü" başlığıyla duyurdu. Hava harekatının son dönemde PKK'yı hedef alan en geniş kapsamlı operasyon olduğunu duyuran SKYTG24, TSK'nin operasyonun sivilleri değil teröristleri hedef aldığını duyurduğunu belirtti.

(DK-CY-CY-ÖZ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title