Haberler

Kütahya'da 'Müze' Gibi Altgeçit

Kütahya’da, 15 çini ve seramik sanatçısının eserleriyle süslenen yaya altgeçidi düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Kütahya'da, 15 çini ve seramik sanatçısının eserleriyle süslenen yaya altgeçidi düzenlenen törenle hizmete sunuldu.

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı'nda bulunan ve ismine 15 Temmuz Şehitler Altgeçidi adı verilen yapının açılış töreninde, Kütahyalı sanatçıların eserlerini herkese göstermek adına böyle bir çalışma yapmak istediklerini söyledi.

Kütahya'nın sanat şehri olduğunu belirten Başkan Saraçoğlu, "Dünyada da sanat eserleri var. Bazı eserler teknik olarak hatalı olabiliyor ama bunu dünyaya sergiliyorlar. Buna örnek olarak İtalya'daki Pisa Kulesi var. Bu yapıda bir mühendislik hatası, yanlış imalat var. Ama o yanlış imalatı, hatayı bütün dünyaya satıyorlar. Bizim elimizde mühendislik harikası, sanat harikası eserlerimiz var bunları anlatmakta söylemekte ya da dünyaya duyurmakta güçlük çekiyoruz. Bunun artık bir noktada kırılması gerekiyor. Eserlerimizi ve sanatçılarımızı ön plana çıkarılmasının çabası içerisinde olmamız gerekiyor. Burada biz bir alt geçit yaptık. Burada 15 tane sanatçımızın el emeği göz nuruyla, kendi hayal gücüyle taş çiniye yansıttığı eserleri sergiliyoruz. Bu eserler öyle güzel eserler ki hakikaten ben sanatçılarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Belki bu eserler buraya layık değil. Eserleri buraya koyduktan sonra değerini, estetiğinin önemini anladık. Bu eserler belki müzeye koyulabilecek değerdeler. Bu eserler özenle gerek iç turizm gerek dış turizme göstermemiz gereken eserler. Bizim her tarafımız sanatçı ve sanat eserleriyle dolu. Burası Kütahya için bir ilk olacak. Bütün vatandaşlarımızın buradaki eserleri görmesi gerekiyor. Vatandaşlarımızın ve buradaki dükkan sahiplerinin bu eserlere gözü gibi bakması, koruması gerekiyor" diye konuştu.

Saraçoğlu, dünyaca ünlü Kütahya çinisini ve diğer eserlerini Kütahya halkına da tanıtmak adına yaya altgeçidini birçok sanatçının eserleri ile donattıklarını ifade etti.

15 Temmuz Yaya Altgeçiti, objeleri yapan sanatçılara plaket takdimi ve kurdele kesiminin ardından hizmete açıldı.

Başkan Saraçoğlu, çini ve seramik sanatçıları, iş adamları ve vatandaşlar eserleri inceledi, bazı vatandaşlar da yapılan çalışmadan duydukları memnuniyeti dile getirip emeği geçenlere teşekkür etti.

15 Temmuz Yaya Altgeçit'nin duvarlarında Kütahyalı sanatçılar tarafından vazo, tabak, çeşmi bülbül, kaftan gibi objelerin resmedildiği eserler sergileniyor. (EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kamil Saraçoğlu Kütahya İtalya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
title