Haberler

Kut'ül Amare Zaferi'nin 102. Yılı

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kut'ül Amare Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Kut'ül Amare Zaferi'nin 102. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Sekmen, mesajında, Kut'ül Amare Zaferi'nin Türk tarihinin bir övünç vesilesi ve 102 yıl önce kazanılan büyük Türk zaferinin adı olduğunu belirtti.

29 Nisan 1916'da Kut'ül Amare'ye sıkışan General Townshend komutasındaki 13 bin kişilik İngiliz tümeninin 143 günlük bir kuşatmadan sonra Osmanlı kuvvetlerine kayıtsız ve şartsız teslim olduğunu hatırlatan Sekmen, şunları kaydetti:

"Yüzlerce subay ve binlerce askerin teslim olmasıyla sonuçlanan bu zafer, Türk tarihine altın harflerle yazılmıştır. Nureddin Paşa, Halil Paşa ve Fazıl Paşanın komutasındaki Osmanlı askerlerinin üstün cesaret ve kahramanlıkları sonucu düşmana geçit vermeyen nice isimsiz kahramanın elde ettiği bu eşsiz Kut Zaferi, maalesef 1940'lı yıllardan bu yana unutturulmaya çalışılmaktadır. Kahramanlarını unutan kahraman yetiştiremez. Bir milleti millet yapan unsurların başında hiç şüphesiz övündüğü tarih ve elde ettiği zaferler gelmektedir. İşte bu nedenle çocuklarımız ve gelecek nesillerimizi tarih şuuru, milli ve manevi değerlerimizle yetiştirmeliyiz. Bu vesileyle şanlı tarihimize altın harflerle yazılan Kut'ül Amare Zaferi'nin kahramanlarını ve tüm şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. "

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Sekmen Erzurum Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

title