Haberler

Kuşadası Limanı'nda Yıkım Gerginliği Mahkeme Kararıyla Sona Erdi

56 Dükkanın Belediye Tarafından Yıkılmak İstenmesi Nedeniyle Yaşanan 6 Saatlik Gerginlik, Aydın 1'inci İdare Mahkemesi'nin Verdiği 'yürütmenin Durdurulması' Kararıyla Sona Erdi.

Kuşadası kruvaziyer limanındaki 56 dükkanın belediye tarafından yıkılmak istenmesi nedeniyle yaşanan 6 saatlik gerginlik, Aydın 1'inci İdare Mahkemesi'nin verdiği 'yürütmenin durdurulması' kararıyla sona erdi.

Mahkemenin kararında, "Davalı (Belediye) idarenin savunması ve ara kararı cevabı alınıp ya da savunma ve ara kararına cevap verme süresi geçip yeni bir karar verilinceye kadar dava konusu işlemin yürütülmesinin durdurulmasına. Ayrıca, savunma ve ara karara cevap verilebilmesi için davalı idareye 30 gün süre tanınmasına oy birliği ile karar verildi" denildi. Kararın limandaki belediye ekiplerine ulaşmasının ardından, yıkım ertelendi. Belediye Başkanı Esat Altungün, mahkeminin kararına saygılı olduklarını belirterek, "Karara yarın itirazımızı yapıp, yarın işmakinelerimizle yeniden burada olacağız. Limandaki hukuksuz iş yerlerini yıkacağız" dedi.

'YIKIM KARARI KEYFİ VE POLİTİK İDDİASI'

Ege Liman İşletmeleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, Kuşadası limanında yapılmak istenen yıkımın belediyesinin keyfi ve politik bir karar olduğu ileri sürüldü. Açıklamada, ''Kuşadası Limanı'ndaki binalar, inşaat izinleri Kuşadası Belediyesi tarafından verilmiş, iskanı alınmış, yapıldıkları tarihte geçerli olan mevzuata ve imar planlarına uygun inşa edilmiştir. Kuşadası Belediyesi'nin hukuki seyrin dışında aldığı bu emrivaki, keyfi ve politik karar ve teşebbüslerin sakıncaları Aydın 1. İdare Mahkemesi tarafından tespit edilerek 2010/1982 esas no'lu karar ile yürütülmesi durdurulmuştur. Şirketimizin ve 56 bağımsız işyerinin bine yakın çalışanının mağdur edilmek istendiği, yöre ve ülke turiziminde ağır yaralar açacak bu süreç hakkında detaylı açıklama yapılacaktır' denildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title