Haberler

'Kürtçe Dilekçeye' Hapis Cezası

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına 'Kürtçe' Yazılmış Dilekçe Göndererek, 'Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkındaki Kanun'a Aykırı Davrandığı Gerekçesiyle Yargılanan Kişi, 5 Ay Hapis Cezası Aldı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına ''Kürtçe'' yazılmış dilekçe göndererek, ''Türk Harflerinin Kabul ve Tatbiki Hakkındaki Kanun''a aykırı davrandığı gerekçesiyle yargılanan Mehdi Tanrıkulu, 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 1. Sulh Ceza Mahkemesindeki davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz sanık Mehdi Tanrıkulu katıldı.

Tercüman aracılığıyla esas hakkındaki savunmasını yapan Mehdi Tanrıkulu, dava konusu dilekçede bir savcıdan şikayetçi olduğunu belirtti.

Tanrıkulu, bu durumun, Türkiye'deki adaletin siyasi baskı altında olduğunu gösterdiğini ileri sürerek, ''Çok ilginçtir ki ben kendi dilimi konuşmak için şikayette bulundum, ancak yargılandım. Bana yapılan haksızlığın giderilmesini istiyorum. Ben Türkiye için demokrasi ve hukuk istiyorum'' dedi.

Kararını açıklayan hakim, sanığın Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı kanalıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına bir dilekçe gönderdiğini kaydetti.

Diyarbakır'daki bir savcının şikayet edildiği dilekçenin, sanığın savunmasında da belirtildiği gibi Kürtçe olarak yazıldığını belirten hakim, sanığın, verdiği bu dilekçenin resmi kurumlarca Kürtçe olarak kabul görmesi konusunda ısrarcı olduğunu ifade etti.

Duruşma salonu ve adliye koridorunda gelişen olaylardan sanığın Türkçe bildiğinin anlaşıldığını belirten hakim, ancak sanığın Türkçe olarak savunma yapmaktan kaçındığını söyledi. Bu nedenlerle sanığın suç kastı konusunda mahkemede herhangi bir tereddüt oluşmadığını kaydeden hakim, Tanrıkulu'nun ''resmi dilin Türkçe olduğuna'' dair Anayasa'nın 3. maddesinin hükmünü kabul etmediğini bildirdi.

Hakim, sanığın, Diyarbakır 1 No'lu Devlet Güvenlik Mahkemesince ''terör örgütüne üye olmak'' suçundan 12,5 yıl hapis cezasına çarptırıldığının da göz önünde bulundurulduğunu belirtti.

''Sanığın suç işleme konusundaki ısrarlı ve pervasız tutumu ve böylece belirlenen kastın yoğunluğu, geçmiş mahkumiyet durumu da dikkate alınarak bireyselleştirilen cezanın, yasada öngörülen en üst sınırdan uygulanması sonucuna varılmıştır'' diyen hakim, Tanrıkulu'nu 6 ay hapis cezasına çarptırdı.

Tanrıkulu'nun cezasını mahkemeye karşı saygılı tutumu nedeniyle 5 ay hapis cezasına indiren hakim, sanığın mahkemeye verdiği dilekçe ile aynı suçu tekrar işlediği konusunda gereğinin yapılması için İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmasını kararlaştırdı.

Duruşma sonrası Tanrıkulu, kararı temyiz edeceğini bildirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title