Haberler

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası Sezonu Açıyor

Antonio Socias konseri ile açılacak sezon 30 Mayıs'ta Carmina Burana konseriyle sona erecek.

İzmir Devlet Senfoni Orkestrası (İZDSO) 2013-2014 sezonunu Antonio Socias konseriyle açıyor.

İZDSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, sanatseverler Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde 4 Ekim Cuma günü Antonio Socias konseriyle yeni sezona "merhaba" diyecek. 34 konserin verileceği sezon, 30 Mayıs 2014 tarihinde Efes Antik Kenti'nde Carmina Burana konseriyle sona erecek. İZDSO yeni sezonunda da birçok ünlü şef ve sanatçıyı İzmirli sanatseverlerle buluşturacak.

İdil Biret, Gülsin Onay, Cihat Aşkın gibi sanatçılar Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde sahne alacak.

Ayrıca dünyaca ünlü Berlin Flarmoni Orkestrası solo obua sanatçısı Albrecht Mayer, korno solisti Radovan Ulatkovic ve ünlü çello solisti Alexander Rudin de İzmirlilerle buluşacak.

Özel konserler

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı özel konseri bu yıl Bodrum ve İzmir'de düzenlenecek. 28 Ekim 2013 Pazartesi günü Bodrum Antik Tiyatro'da verilecek özel konser 31 Ekim 2013 Perşembe günü de İzmir Adnan Saygun Kültür Merkezi'nde izlenebilecek.

Konserde şef Nesrin Bayramoğulları, koro şefi Ali Hoca yönetiminde İzmir Sanat Korosu dünyaca ünlü bestecilerin eserlerini ve çeşitli marşları seslendirecek. 10 Kasım Atatürk'ü Anma Özel Konseri İzmir Büyükşehir Belediyesi ile İzmir Sanayici ve İşadamları Derneği (İZSİAD) sponsorluğunda Halkapınar Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek.

Çanakkale Şehitlerini Anma Haftası nedeniyle özel konserin yanı sıra Çanakkale temalı beste yarışması da düzenlenecek. Ayrıca 10 Ocak Çalışan Gazateciler Günü için de konser düzenlenecek. Konserde dünyaca ünlü obua sanatçısı Albrecht Mayer sahne alacak.

İZDSO bu yıl da eğitim konserlerine devam edecek. Ege Çağdaş Eğitim Vakfı ile ortak hazırlanan projede öğrenciler orkestra ile tanışacaklar. - İzmir

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Efes Antik Kenti Adnan Saygun Bodrum Kültür Sanat Haberler

title