Haberler

    Demirköy, Dupnisa, İğneda

    Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek "Demirköy, Dupnisa, İğneda" turu 4 Eylül'de sizlerle..."Demirköy'ün Osmanlı döneminde, imparatorluğun sanayi merkezi olduğunu ve İstanbul'un fethinde kullanılan topların, Demirköy Top Dökümhanesi'nde hazırlandığını biliyor muydunuz?İçinde 60.000 kadar yarasının yaşadığı ve mağara içinde mevsimin birden bire yazdan kışa döndüğü, özel travertenlerin yer aldığı Dupnisa Mağarası...Ayrıca, Longoz Ormanları'nın doğal derinliklerinde farklı doğal oluşumlarla tanışmaya hazır olun!Karadeniz sahili boyunca Yıldız dağlarından Karadeniz'e doğru akan dereler denize ulaşamadan göllerde ve bu göllerin bataklık alanlarında son bulur.

    Antonina Turizm tarafından gerçekleştirilecek " Demirköy, Dupnisa, İğneda" turu 4 Eylül'de sizlerle...

    " Demirköy'ün Osmanlı döneminde, imparatorluğun sanayi merkezi olduğunu ve İstanbul'un fethinde kullanılan topların, Demirköy Top Dökümhanesi'nde hazırlandığını biliyor muydunuz?

    İçinde 60.000 kadar yarasının yaşadığı ve mağara içinde mevsimin birden bire yazdan kışa döndüğü, özel travertenlerin yer aldığı Dupnisa Mağarası…Ayrıca, Longoz Ormanları'nın doğal derinliklerinde farklı doğal oluşumlarla tanışmaya hazır olun!

    Karadeniz sahili boyunca Yıldız dağlarından Karadeniz'e doğru akan dereler denize ulaşamadan göllerde ve bu göllerin bataklık alanlarında son bulur. Ancak önlerindeki kumul dolayısıyla denizle irtibatları kesilen göl ve balıklar İlkbaharda fazla gelen sularla şişerek geriye doğru taşar ve düz araziyi kaplar. Bu taşkın sahalar Longoz (Subasar) ormanlarını oluşturur. İğneada bölgesinde ayrı vaziyette 3 parça halinde longoz ormanı bulunmaktadır. Sırasıyla kuzeyden güneye doğru Erikli Gölü Longosu, Mert Gölü Longosu ve Saka Gölü Longosu İğneada bölgesinde yer alır. Turumuzda Erikli Gölü Longosu'nda yürüyüş olacak.

    Bu turumuz ormanlarda ve göl kenarında yürüyüşü ve binlerce yarasanın sığındığı Dupnisa Mağarası ile İstanbul fethinde kullanılan Demirköy'deki top dökümhanesini kapsamaktadır."

    Buluşma Yeri ve Saati: Kadıköy Haldun Taner Sahnesi önü, Saat: 06.00

    Taksim AKM önü, Saat: 06.30

    Güzergah: Dupnisa Mağarası, Demirköy Top Dökümhanesi, İğneada Longoz Ormanları (Erikli Gölü Longosu)

    Öğle Yemeği: Öğle yemeği, Efkan Taş Mekan'da alınacak. sabah kahvaltılık poğaça ve çay, öğle yemeği, müze giriş ücretleri.

    Hediye: Tur bilgi notları

    Kaynak: Etkinlik.io / Kültür Sanat

    Karadeniz İstanbul Demirköy Eylül Kültür Sanat Haberler

    Bakmadan Geçme

    Real Betis Sevilla maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Real Betis Sevilla maçı şifresiz mi? Lyon Monaco maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Lyon Monaco maçı şifresiz mi? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Ç.Rizespor Ankaragücü maçı şifresiz mi? Trabzonspor Gaziantep FK maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Trabzonspor Gaziantep FK maçı şifresiz mi? Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz nereden izlenir? Canlı maç izleme linki CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 28 Nisan Pazar günün maçları nereden izlenir? Göztepe Süper Lig'e çıktı mı 2024? Furkan sakatlandı mı? 28 Nisan Pazar Survivor Furkan'a ne oldu? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı? 28 Nisan Pazar 2024? Survivor kim kazandı? 28 Nisan Pazar Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor CANLI izle! 28 Nisan Pazar TV8 Survivor HD izleme linki! Kirli Sepeti 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Kirli Sepeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Teşkilat 106. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 28 Nisan Teşkilat yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 28 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 28 Nisan 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title