Haberler

Charlize, Barış Elçisi Oldu

Güney Afrika Asıllı Oscar Ödüllü Aktris Charlize Theron BM'nin "Barış Elçisi" Oldu. BM Sözcü Yardımcılarından Ferhan Hak Tarafından Yapılan Açıklamada, Genel Sekreter Ban Ki -Mun'un Theron'u BM Barış Elçisi Olarak Seçtiği Belirtildi. Hak, Theron'un Özellikle Kadınlara Karşı Şiddetin Durdurulması Konusuna Yoğunlaşacağını Söyledi.

Güney Afrika asıllı Oscar ödüllü aktris Charlize Theron BM'nin “Barış Elçisi” oldu. BM Sözcü yardımcılarından Ferhan Hak tarafından yapılan açıklamada, Genel Sekreter Ban Ki-Mun'un Theron'u BM Barış Elçisi olarak seçtiği belirtildi. Hak, Theron'un özellikle kadınlara karşı şiddetin durdurulması konusuna yoğunlaşacağını söyledi.

Esquire dergisi tarafından geçen yıl “Dünyada Hayatta Olan En Seksi  Kadın” seçilen Theron, özellikle doğduğu ülke olan Güney Afrika Cumhuriyeti'nde  sosyal çalışmalarda bulunan bir aktivist olarak tanınıyor.

Theron'un küçük yaşta aile içi şiddete tanıklık ettiği ve annesinin,  kendisine saldıran alkolik babasını silahla vurduğu biliniyor. Aktris 2003  yılında “Monster” adlı filmde bir seri katili canlandırdığı rolle Oscar ödülü  almıştı.

BM'de hafta başında yapılacak törende Theron resmen Barış Elçisi olarak  açıklanacak. BM'nin barış elçilerinin sayısı Theron'la birlikte 10'a yükseldi. Diğer  elçiler ise George Clooney, Michael Duglas, müzisyenler Daniel Barenboim, Midori  Goto ve Yo-Yo Ma, yazarlar Paulo Coelho ve Elie Wiesel, Ürdün prensesi Haya Bint  El Hüseyin ve doğabilimci Jane Goodall.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Kültür Sanat

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title