Haberler

Cezmi Ökten Evi Restorasyon Çalışmalarında Sona Gelindi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlanan Cezmi Ökten Evi'nin tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon çalışmalarına başlanan Cezmi Ökten Evi'nin tamamlanma aşamasına geldiği bildirildi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, bir süre önce restorasyonuna başlanan Atalar Mahallesi'ndeki Cezmi Ökten Evi'nin tamamlanma aşamasına geldiği, Denizli Büyükşehir Belediyesinin çalışmaları ile kente yeniden kazandırılacak Cezmi Ökten Evi ile aynı bölgede restorasyonu tamamlanan bina sayısının 4'e ulaştığı, Denizli Evleri görsel tipolojisinin sağlandığı belirtildi.

Açıklamada, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Atalar Mahallemizde onlarca yıl önce insanlarımızın birbirine komşu olduğu, gelenek ve göreneklerimizin yaşatıldığı tarihi Denizli evlerimizi bugün aynı güzelliği ile ayakta tutabilmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bölgede tarihi bir sokak dokusu oluşturmayı hedefliyoruz. Bunu da büyük ölçüde başardık. Tarihimize, geçmişimize, kültürümüze sahip çıkmaya bundan sonra da aynı kararlılıkla devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Denizli Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title