Haberler

Külliyeye Gitti' Diye Görevden Alınan Oda Başkanına Destek

'Külliyeye gitti' diye görevden alınan oda başkanına destek Mimarlar Odası Sivas Temsilciliği ve Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden randevu istediğin görevinden alınmasına Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın tepki gösterdiSİVAS - Mimarlar Odası Sivas Temsilciliği...

'Külliyeye gitti' diye görevden alınan oda başkanına destek

Mimarlar Odası Sivas Temsilciliği ve Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden randevu istediğin görevinden alınmasına Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın tepki gösterdi

SİVAS - Mimarlar Odası Sivas Temsilciliği ve Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden randevu istediğin görevinden alınmasına Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın tepki gösterdi.

Mimarlar Odası Sivas Temsilciliği ve Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce, Sivasspor'un eski stadının yerine yapılacak olan şehir parkı projesiyle ilgili görüşmek için Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nden randevu istedi. Külliyeye giden ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ile Yalçın Topçu ile görüşen İnce, daha sonra TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi tarafından 'Hukuksal mücadele açısından 100 davasının bulunduğu Atatürk Orman Çiftliği ve Kaçak Saray Mücadelesi'ni zayıflatacak şekilde Kaçak Saray'a giderek Cumhurbaşkanı Başdanışmanı ile görüşmeler yaparak mimarlık mesleğinin itibarını sarstığı şubesine herhangi bilgi vermediği" gerekçesiyle görevinden alındı. Konunun basına yansımasının ardından açıklama yapılan Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın Mimarlar Odası Sivas Temsilciliği ve Kent Konseyi Başkanı Serdar İnce'nin görevden alınmasına tepki gösterdi. Başkan Aydın "Serdar İnce'yi aradım, tebrik ettim. Böyle bir gerekçeyle görevden alınmak şereftir. Görevden alınan kişi için. Gerekçe nedir? Diye sorduğumda birinci sebebi 'Sivas Mimarlar Odası olarak Sivas Belediyesi'nde görevli mimarlarla Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nda bir proje için öneri de bulunduklarını imarla ilgili mevzuatlar, düzenlemeler hakkında önerilerini sunmaları nedeniyle biz bakanlıkla mahkemeliğiz, siz oraya ne önerisi sunuyorsunuz' tarzında bir cevap aldığını söyledi. İkinci bir gerekçeyse eski stadyum yeriyle ilgili külliyeye gittiklerini ve orada Cumhurbaşkanıyla görüşmek için Cumhurbaşkanı danışmanlarıyla görüştüklerini ve bunu da ikinci gerekçe olduğunu ifade etti" dedi.

'Kendisine neden Külliyeye gittiniz orası kaçak yapı şeklinde bir gerekçe sunduğunu söylemişler' diyen Başkan Aydın,"Bende bir mimarım maalesef bu şahısların ne kadar demokrat olduğunu farklı görüşte olan insanlara karşı ne kadar tahammülsüz olduğunu nezaketten ve insan haklarından yana ne kadar uzak olduklarını açık şekilde ortaya koyuyorlar. Şahsen ben mimar olarak onların beni temsil etmediklerini düşünüyorum birçok mimarı da temsil etmediğini düşünüyorum. Çeşitli oyunlarla orada kalmaya çalıştıkların ancak her geçen gün bunun zorlaştığını görüyorum" diye konuştu.

Türkiye'nin önünü açmaları gerekirken bu oda nedeniyle birçok konuda engellemeler yapıldığını dikkat çekerek,"Şehirlerin önleri tıkanıyor. Mimarlar Odası tarafından açılan davalar nedeniyle önemli projelerin hayata geçemiyor. Türkiye de birçok önemli mesele çözüme kavuştu. Bu sorunlarda daha kolay çözülecek konular. Mimarları temsil eden kurumlar mimarların hakkını koruyan mimarlığın gereği olan reformları ortaya koyan bir anlayışla yapmaları gerekiyor buda yakın zamanda olacaktır diye düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Mustafa Kemal Atatürk Yalçın Topçu Sivasspor Genel Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title