Haberler

Küçükkuyu'da Organik Hayat

Çanakkale'nin Ayvacık İlçesine Bağlı Küçükkuyu Beldesinde Yeni Açılan Organik Tarıma Yönelik "İmece Evi" Hizmet Vermeye Başladı.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesinde yeni açılan organik tarıma yönelik "İmece Evi" hizmet vermeye başladı.

İsmail Yenigün ve 5 arkadaşının teşebbüsüyle Arıklı köyü altında 5 dönümlük bir arazide faaliyete başlayan İmece Evi'nde gönüllü olarak çalışanlar, organik tohumlarla yetiştirdikleri ürünleri toplayıp servis yapıyor. Çeşitli hayvanların da bulunduğu İmece Evinde keçi ve koyunlardan süt elde edip yoğurt da yapılırken, içinde kimyevi madde bulunmayan oğlak mayasından peynir de yapılmaya başlandı.

İmece Evi hakkında bilgi veren yönetici İsmail Yenigün, "Şehirlerde bilgisayar ile televizyon arasında sıkışan insanlarımız için değişik bir ortam oluşturmak istedik. İçinde koyun, keçi, ördek ve tavuk gibi hayvanların da bulunduğu, organik tarımın yapıldığı bir alanda her şey tabii ürünlerden oluşuyor. Kola içmenin bile yasak olduğu İmece Evi'nde kendi yetiştirdiğimiz meyvelerden yaptığımız meyve sularını tüketiyoruz" dedi.

Yenigün, içme suyunun da toprak testilerde muhafaza edildiğini belirterek, "Ahşaptan yaptığımız evlerimizde konaklamak isteyenler bir rehber eşliğinde eline çapa alarak biberleri kazabilecek veya keçimize yem verip sütünü sağabilecek" diye konuştu.

Özellikle öğrencilerin uğrak yeri olan İmece Evi'nde yabancı gönüllüler de bulunuyor. İmece Evi'nde kullanılan boyalar bile doğal. Yenigün, "Burada tükettiğimiz elektrik bile güneş enerjisi ile elde ediliyor" dedi.

(AÖ-MŞ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title