Haberler

Kuzey Koreli Hackerlar 147 Milyon Dolarlık Kripto Parayı Tornado Cash'te Akladı

Güncelleme:

Birleşmiş Milletler (BM) yaptırım gözlemcileri, Kuzey Kore'nin Mart ayında Tornado Cash'i kullanarak yaklaşık 150 milyon dolarlık çalıntı kripto parayı akladığını belirtti. HTX kripto borsasından çalınan yasa dışı fonlar, siber suçlular tarafından izlerini kaybettirmek için Tornado Cash'e yatırıldı. BM dedektifleri, 2017'den 2024 yılına kadar gerçekleştirilen 97 farklı siber saldırıyı mercek altına aldı. Araştırmalar sonucunda toplam 3,6 milyar dolarlık kripto paranın çalındığı ortaya çıkarıldı.

Birleşmiş Milletler (BM) yaptırım gözlemcileri, Kuzey Kore'nin Mart ayında Tornado Cash'i kullanarak yaklaşık 150 milyon dolarlık çalıntı kripto parayı akladığını açıkladı. Yasa dışı fonların HTX kripto borsasından çalındığı ve siber suçlular tarafından izlerini kaybettirmek için Tornado Cash'e yatırıldığı belirtildi.

BM Dedektifleri, 3,6 Milyar Dolarlık Siber Soygunun İzini Sürüyor

Son dönemde Kuzey Koreli siber suçluların, kripto para borsalarını hedef alarak milyonlarca dolarlık vurgun yaptığı ortaya çıktı. Birleşmiş Milletler'in (BM) yaptırım gözlemcileri tarafından hazırlanan bir rapora göre Kuzey Koreli hackerlar Mart ayında HTX isimli bir kripto para borsasından 147,5 milyon dolar çaldı. Çalınan bu kripto paralar daha sonra Tornado Cash isimli bir platformda aklandı.

Kripto para karıştırma platformu olan Tornado Cash, kripto para işlemlerinin izinin sürülmesini zorlaştıran bir sistem kullanıyor. Bu sistem sayesinde, işlemlerin kaynağı ve alıcı cüzdan adresleri gizlenebiliyor. Bu durum, yasa dışı yollarla elde edilen fonların takibini oldukça güçleştiriyor. BM gözlemcileri, Kuzey Kore ile bağlantılı olduğu düşünülen siber hırsızlıkları araştırırken bu olayı tespit ettiğini açıkladı.

BM yaptırım dedektifleri, 2017'den 2024 yılına kadar gerçekleştirilen 97 farklı siber saldırıyı mercek altına aldı. Yapılan araştırmalara göre bu saldırılar sonucunda toplam 3,6 milyar dolarlık kripto paranın çalındığı ortaya çıkarıldı.

Bir diğer yandan Tornado Cash platformu, suç gelirlerinin aklanmasına zemin hazırladığı gerekçesiyle eleştirilerin hedefinde. Platformun kurucu ortaklarından Alexey Pertsev, Hollanda'da yapılan bir duruşmada kara para aklama suçlamasıyla 64 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Kaynak: Haberler.com / Kripto

Birleşmiş Milletler Kripto Para Kripto Para Kuzey Kore Kripto Yatırım Kripto Haberler

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek 'Koltuk' muhabbeti

Erdoğan-Özel görüşmesinde Kılıçdaroğlu'nu küplere bindirecek "Koltuk" muhabbeti

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Mezuniyet törenindeki kıyafet krizine valilik el attı! Soruşturma için 2 müfettiş görevlendirildi

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Deniz Akkaya, devlet korumasındaki kızının odasında ikinci telefon buldu: Anneliğe dair bildiğim her şey darmadağın

Bakmadan Geçme

Zonguldak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü resmi tatil sayılır mı, tam gün mü, yarım gün mü tatil? Yozgat bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Van bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kurban Bayramında kargolar çalışıyor mu? Kurban Bayramında kargolar dağıtım yapıyor mu, açık mı? Uşak bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çorum bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Batman bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çankırı bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Tunceli bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bartın bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Çanakkale bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Bursa bayram namazı saat kaçta 2024? Kurban Bayramı namaz vakti ne zaman? Diyanet il il Kurban Bayramı namaz saatleri! Kızılcık Şerbeti Meri kimdir? Kızılcık Şerbeti dizisine Şebnem Bozoklu dahil oldu! Emekli maaşları ne zaman yatacak? Emekli maaşları bayramdan önce mi, sonra mı yatacak 2024? Emekli maaşlarında son durum ne?
AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

AK Parti ile MHP arasında ipler nasıl gerildi? İşte baş döndüren süreçte tüm olup bitenler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title