Haberler

Köyde, Traktör Kasasında Filarmoni Orkestrası Konseri

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle İzmir'de kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinin Mehmetalan Köyü'nde "Çoban Ateşi" konseri verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle İzmir'de kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, Balıkesir'in Edremit ilçesine bağlı Zeytinli beldesinin Mehmetalan Köyü'nde "Çoban Ateşi" konseri verdi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın desteğiyle İzmir'de kurulan Anadolu Filarmoni Orkestrası, köylerde "Çoban Ateşi" konserleri veriyor. Orkestra, bu ayki turne programı kapsamında, Zeytinli'nin Mehmetalan Köyü'ne gitti. Sanatçılar, geleneksel kültürdeki önemini ve değerini vurgulamak amacıyla akşam saatlerinde köylülere özel bir konser verdi. Anadolu Filarmoni Orkestrası Kurucu Müdürü Kenan Gökkaya, yaptığı açıklamada Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın talimatı ve Güzel Sanatlar Genel Müdürü Erol Erdinç'in desteğiyle kurulduklarını belirterek, "Amacımız köylerimize, kasabalarımıza, ilçelerimize, şehirlere güzel sanatları ulaştırmaktır" dedi.

Anadolu turnesindeki hedef kitlenin, hayal ve düşünce dünyalarını geliştirme, yeni yetenekleri ortaya çıkarma amacıyla çocuklar olduğunu vurgulayan Gökkaya, enstrümanları da tanıtacaklarını söyleyerek, "Gizli kalmış Beethoven, Pavarotti, Mozart ve Aşık Veysel'leri ortaya çıkarmak için köy köy gezeceğiz. İki köyümüzü ziyaret ettik. Türk Halk Müziği ve Türk halk edebiyatımızda kavalıyla çok büyük yer edinen çobanlarımızı da unutmadık. Ayrıca çocuklarımıza blok flüt hediye ettik. Çocuklarımızın müzikle ilgili okullara yönlendirilmesi için de yoğun çalışmalarımız olacak"

Mahalli müziklere eşlik eden köy sakinleri ise, konser sayesinde unutamayacağı bir gün geçirdiklerini ifade etti. Orkestra mensupları, gündüz ise köy okuluna giderek öğrencilere orkestra aletlerini tanıttı. Öğrenciler, ilk kez gördükleri enstrümanları seslendirmeye çalıştı.

Konsere köylüler ve davetliler ilgi gösterirken, Anadolu Filarmoni Orkestrası Şefi Cemil Günçer, hareketli şarkılar ile herkesin unutulmaz anlar yaşamasını sağladı. Köy muhtarı Metin Aktaş ise, köylerine gelerek konser veren Anadolu Filarmoni Orkestrası mensuplarının geceyi köy sakinlerinin evlerinde geçirdiklerini söyleyerek teşekkür etti.

(SŞ)

04.05.2012 16: 10: 32

TSI

NNNN - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Balıkesir Zeytinli Gökkaya Edremit Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title