Haberler

Konya: Ufacsı Uluslararası 2006 Sergisi Konya'da Açıldı

Merkezi Belçika'da Bulunan Kadın Sanat ve Kültür Birliği'nin (Ufacsı) Uluslararası Sergisi, 39 Sanatçının 78 Eseriyle Konya'da Açıldı.

Merkezi Belçika'da bulunan Kadın Sanat ve Kültür Birliği'nin (UFACSI) Uluslararası Sergisi, 39 sanatçının 78 eseriyle Konya'da açıldı.

Hz. Mevlana'nın 733. Vuslat Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Belçika merkezli UFACSI'nın Uluslararası 2006 sanat sergisi 39 sanatçının 78 eseriyle Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi'nde açıldı. Türkiye, Almanya, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, İtalya, Lüksemburg, Belçika, İspanya, Jamaika, İsviçre, Brezilya, Fransa ve Japonya'dan 39 sanatçının katılımıyla düzenlenen sergininin açılışı Konya Valisi Atilla Osmançelebioğlu tarafından yapıldı.

"Ne olursan ol yine gel" diyen Hz. Mevlana'nın çağrısına uyduklarını belirten UFACSI'nın Yakın Doğu Delegasyonu Aylin Örek, "Burada 12 ülkeden 39 sanatçının ikişer adet eseri yer alıyor. Yağlı boya ve tual ağırlıklı resimlerin olduğu bir sergiyi açtık. Bundan sonra da farklı eserlerle sergilerimize devam edeceğiz" dedi.

Daha sonra, Aylin Örek, Vali Osmançelebioğlu ve diğer davetlilere sergiyi gezdirerek bilgi verdi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title