Haberler

Konya - Turkcell Genel Müdürü Ciliv, Sü Tarafından En Yenili

Turkcell'i, Üniversite Öğrencileri ve Akademisyenlerle Buluşturan 'turkcell'li Yaşam Günleri', Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in Katılımıyla Selçuk Üniversitesi'nde Gerçekleştirildi. Üniversitenin Yenilikçi Fikirler Topluluğu Tarafından da 'en Yenelikçi Ceo' Olarak Süreyya Ciliv, 'en Yenelikçi Şirket' Olarak da Turkcell Seçildi.

TURKCELL'i, üniversite öğrencileri ve akademisyenlerle buluşturan 'Turkcell'li Yaşam Günleri', Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'in katılımıyla Selçuk Üniversitesi'nde gerçekleştirildi. Üniversitenin Yenilikçi Fikirler Topluluğu tarafından da 'En Yenelikçi CEO' olarak Süreyya Ciliv, 'En Yenelikçi Şirket' olarak da Turkcell seçildi.

3 AY MAAŞIMIZ GELMEDİ

Yaptığı konuşmada üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulunan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, öğrencilerin hedeflerini her zaman yüksek tutması gerektiğini söyledi. Hayattaki zorluklar karşısında hedeflerden caymamalarını isteyen Ciliv, "Dürüst, çalışkan, öğrenmeye hevesli, yenilikçi, araştırmacı ve cesur olun, kendizine güvenin" dedi. Ciliv, başarının, takım ruhunun altında yattığını kaydetti. Hayatta çok zorluklar çektiğini anlatan Ciliv, Amerika'da burslu okurken aldığı maaşın 365 dolar olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Bazen ülkemizin döviz sıkıntısı oluyordu. Maaşımızın 3 ay gelmediği dönemler oldu. O zamanlar Amerika'da sokakta yürürken cebimdeki bütün paranın 25 cent olduğunu hatırlıyorum. Bu sıkıntılardan geçtim. Fakat yılmadan doğru yönde çalışmaya gayret sarf ettim. Sonuçta başarı sizden kaçamıyor."

5 MİLYAR İNSAN CEP TELEFONU İLE BİRBİRİNE BAĞLANIYOR

Süreyya Ciliv, "Apple'nin yeni çıkardığı bir ürün var, 'Ipod' isminde. Buna çok yoğun ilgi var. 2 versiyonu var. Birincisi kablosuz internet versiyonu. İkincisi de 3G versiyonu. Amerika, 7'den 70'e, 3G versiyonunu bekliyor. Çünkü insanlar internete girip çıkmakla uğraşmak istemiyorlar. Bütün dünyada da bugün 5 milyar insan mobil telefon kullanıyor. Afrika'da bir bayan, köyünde otururken hasta çocukları için cep telefonundan bilgileri indirebilecek. Eğitimleri indirebilecek, tarımla ilgili eğitimleri indirebilecek. Bu servisler önümüzdeki dönemde inanılmaz önem kazanacak. Burada Türkcell 400 tane iş ortağı ile çalışıyor. Bu bilgisayardan daha güçlü olacak. Tüm bunlar faaliyete geçtiği zaman her bireye çözülür üretme ve sunma fırsatı ortaya çıkmış olacak. "dedi.

NEW YORK BORSASINA TÜRK BAYRAĞINI ÇEKTİRDİK

Turkcell'in 8 ülkede 62 milyon insana hizmet verdiğine dikkat çeken Süreyya Ciliv, "Türkiye'de 34 milyon müşterimiz var. Bu ülkelerin çoğunda pazar birincisiyiz. En iyi mobil iletişim servisini veriyoruz. Hisseleri dünyanın en büyük borsası New York'ta. Biz New York'a ziyarete gittiğimiz de Turkcell'liler olarak New York Borsası'na Türk Bayrağını çektirdik." diye konuştu.

EV TELEFONLARI DAHA YÜKSEK

Süreyya Ciliv, konuşmasının sonunda öğrencilerin sorularını da cevapladı. Bir öğrencinin, cep telefonu ile konuşma ücretlerinin neden yüksek olduğu sorusuna Süreyya Civil, şunları söyledi:

"Devlete sadece lisans parası olarak 1 milyar lira para ödeniyor. Üstünede 4 milyar lira yatırım yapmanız gerekiyor. Tabi bu arada bizim şirketin de başarılı olması lazım. Nasıl insanların yaşayabilmesi için yemek yemesi, nefes alması lazım ise, şirketlerin de çalışanlarına bakabilmeleri, elektriklerini, masraflarını ödeyebilmeleri ve ileriye dönük yatarım yapabilmeleri için kar etmesi gerekiyor. Bir bunu göz önünde bulundurun. Bir de Turkcell olarak hem en iyi teknolojileri Türkiye'ye getirmeye niyetliyiz, hem de bunları en uygun fiyatlarda Türkiye'ye getirmeye niyetliyiz. Bu yaptığımız yatırımlar ile 3G sayesinde Türkiye'den internete mobil ortamda ulaşmak bir senede 10'da 1 fiyatına indi. Bu tamamen yeni teknolojilere yatırım ile oldu. Hesaplama yaparsanız ev telefonlarında dakika 20 kuruşa mal olurken mobil ortamda dakika 12 kuruşa mal oluyor. Bu da bir çok insanın gözünden kaçırdığı konu olabilir. Yani dakika başına fiyatlar aşağıya düşüyor."

Programın sonunda Yenilikçi Fikirler Topluluğu tarafından da 'En Yenelikçi CEO' olarak seçilen Süreyya Ciliv'e, Rektör Prof Dr. Süleyman Okudan, plaket verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title